Aliağa'da Mısır ve soya silajı tanıtıldı

Aliağa'da Mısır ve soya silajı tanıtıldı
Editör: Aliağa Medya
13 Ekim 2023 - 11:20
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından uygulamaya koyulan Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Protein İle Enerji Bir Arada Soya ve Mısır Projesi tarla günü etkinliği Aliağa ‘da gerçekleştirildi.Üretilen yemlik soya ve mısır bitkilerinin hasatı için Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Yenişakran   Mahallesinde  tarla günü düzenlendi.
Tarla gününe Aliağa Kaymakamı  Zekeriya Güney , İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin  Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkurt , Aliağa  İlçe Tarım  Müdürü M.Selim Aksakal , muhtarlar, teknik personel ve çiftçiler katıldı.
Tarla gününde mısır ve soyanın silajlık olarak birlikte ekildiğinde yem kalitesinde iyileşme olduğu, protein, enerji ve lezzet oranında önemli artış kaydedildiği belirtildi. Uygulamada hasat dönemi aynı olan çeşitler seçilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.   İlçe Tarım Müdürü  M Selim Aksakla yaptığı açıklamada “Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca yürütülen Yenilik Yayım Projesi kapsamında ilçemizde hayvancılık işletmenin giderlerinin büyük bir kısmının oluşturan yem maliyetlerinin düşürülmesi ve alternatif kaliteli kaba yem üretilmesi amacıyla uyguladığımız projenin hasat işleminden sonra silaja bakteriyel inokulant uygulaması yapıldığında erken olgunlaşma ve bozulmalara karşı daha dayanıklı olacağını ifade etti.