Aliağa'da Mangal Yakmak Yasak

Aliağa’da piknik ve mesire alanlarında, ormanlık bölgelerde önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri haricindeki yerlerde Ekim ayı sonuna kadar saat 20.00'den sonra mangal, semaver ve ateş yakılması yasaklandı

Aliağa'da Mangal Yakmak Yasak
Editör: Aliağa Medya
23 Ağustos 2020 - 17:38
İzmir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından alınan yeni kararlar doğrultusunda ormanlarda piknik yerleri dışında kalan yerlerde 31 Ekim tarihine kadar piknik ve konaklama yapılamayacak.

İzmir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız başkanlığında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde toplandı. Yeni tedbir karlarının alındığı toplantıya ilişkin İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada İçişleri Bakanlığının “Ormanlık Alanlar ve Civarında Ateş Yakılmaması” konulu genelgesi çerçevesinde yangın sezonu başında alınan kararların yeniden gözden geçirildiği belirtildi.  Tatil sezonu olması nedeniyle vatandaşların ormanlık alanlarda yoğun bir şekilde mangal, semaver veya ocak yaktıkları ve bu durumun hava sıcaklığının yüksekliği ve kuru ot ile çalılık miktarının artmasına bağlı olarak orman yangınlarında artışa neden olduğunun ifade edildiği açıklamada önceki tedbirlere ilave tedbirler alındığı duyuruldu.

Toplantıda alınan yeni tedbir kararları doğrultusunda 21 Ağustos -31 Ekim tarihleri arasında ormanlarda piknik yerleri dışında piknik ve konaklama yapılamayacak. 18 Mart 2020 tarihinde belirlenen piknik ve mesire yerlerinde ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri haricinde 31 Ekim 2020 tarihine kadar saat 20:00’dan sonra mangal, semaver, ateş yakılamayacak. Yangın yönünden tehlikeli alanlarla, mutlak korunması gerekli alanlara 31 Ekim 2020 tarihine kadar orman köylerinde yaşayanlar ve orman işinde çalışanlar dışındaki kişiler giriş yapamayacak. Alınan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.