Aliağa'da Koronavirüs'lü Yalan Paylaşım Adliye  Taşınacak

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan sıkıntılı süreçte, halkı panik ve korkuya sürüklemek isteyen sorumsuz ve kötü niyetli kişiler yalan haber ve paylaşımlar yapıyor.

Aliağa'da Koronavirüs'lü Yalan Paylaşım Adliye  Taşınacak
Editör: Aliağa Medya
29 Mart 2020 - 12:51

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan sıkıntılı süreçte, halkı panik ve korkuya sürüklemek isteyen sorumsuz ve kötü niyetli kişiler yalan haber ve paylaşımlar yapıyor. Aliağa ilçesinde  bulunan iki ayrı işyeriyle ilgili yalan haber ve paylaşım yapan kişiler hakkında işyeri sahipleri konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını  bildirdiler.
Aliağa'nın köklü kuyumcularından Yüksel Kuyumculuk ile Akmar Meyve ve Sebze  haklarında  sosyal medya üzerinden yapılan yalan haber ve bilgi paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.
     “ En Büyük  Tehlike Asılsız Paylaşım”
İlçenin en eski kuyumcularında  Remzi Yüksel   Bazı guruplarda hastane belgesini  gösterilerek Kendisi hakkında  asılsız bilgiler paylaşıldığını söyledi. Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı en büyük sıkıntılı günlerde maalesef dedikodu kaynaklı haberler sorumsuz kişiler tarafından yayıldığını vurgulayan Yüksel “Bence hastalıktan daha kötü bu durum. Bazı guruplarda hastahane belgesi gösterilerek benim hakkımda asılsız bilgiler paylaşılmış. Herkesin bu virüse yakalanabileceği ortamda en büyük tehlike asılsız paylaşımlar. Ben ailem ve çevremde bu virüsle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Sorumsuzca paylaşımda bulunanlarla ilgili yasal işlemleri yapacağım. Herkese sağlıklı günler dilerim.” İfadelerini kullandı
            “ Hiçbir çalışanımız Hasta Değil”
Akmar Meyve ve Sebzenin sahibi Osman Akın kendilerinde, çevrelerinde ve çalışan hiç bir personelde şuanda hasta ve izinli hiç kimsenin olmadığını, çalışanlarından bir kişiye, COVİD-19 teşhisi  konmuş olsa, zaten bütün çalışanlar ile beraber karantina altına alınmaları gerektiğini, kötü niyetli insanların sorumsuzca yaptığı yalan bilgiler içeren paylaşımlarından dolayı şikayetçi olacaklarını  belirtti.
                Aliağalı Vatandaşlar Sosyal Medyada  Tepkilerini gösterdiler      .
 Bu  konuda  yalan haber ve paylaşım hakkında  bulunan kişi veya kişler hakkında Aliağalı vatandaşlar  tepkileri dile getirdi
Halil İbrahim Şentürk   ” Insanları korku ve paniğe itecek şekilde, Böyle asılsız, mesnetsiz, haber yapanlara hak edecekleri ceza verilmediği müddetçe bu tür olayların önüne geçilmesi oldukça güç. Kardeşim Allah sana ve ailene sabırlar versin.”
Seçil Adalet Durukan Işik “Dedikodudan beslenen, iftira ve itibarsızlaştırma üzerinden beslenen seviyesiz insanların içinde iyi yaşıyoruz, değerlimizsin Remzi kardeşim seni seviyoruz, hukuki mücadele gerekli yanlarına kalmasın.”
Ulviye Öztürk “Remzi kardeşim bu tür yalanları ve iftiraları hiç ama hiç kafana takma. Moralini sakın bozma. Yasal haklarını kullanırsın.”
Zafer Ozan “ Sıkma canını kardeşim, böyle insanlar her zaman var melesef ki. .”
Halil Cetinkaya  “Remzi kardeşim takma kafana’Ahlak yoksunu insanların ‘sorumsuz davranışları seni üzmesin.Geregini yap yanındayım.”
Bahadir Bilgenoğlu “Tiksiniyorum artık herşeyden....”