Aliağa'da kendisini polis olarak tanıtıp, silah ticareti yapan şüpheli yakalandı

Aliağa'da kendisini polis olarak tanıtıp, silah ticareti yapan şüpheli yakalandı
Editör: Aliağa Medya
15 Temmuz 2022 - 15:06
İzmir'in Aliağa ilçesinde bir evde çok sayıda silah ve mühimmat olduğu bilgisi üzerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ile sahte polis rozeti, kelepçe ve şüphelinin komiser olarak kendi adına düzenlettiği şilt ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre,  Aliağa İlçe jandarma komutanlığı ekipleri  Yeni Mahallede ikamet eden (F.G.) isimli şahsın evinde çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurduğuna dair bilgiye ulaştı.
Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığının koordine ve talimatları doğrultusunda, harekete gecen Aliağa Ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince belirlenen adreste yaptıkları aramada; (1) adet otomatik tabanca, (8) adet (9) mm. çapında tabanca, (1) adet (38) calibre tabanca, (1) adet (7.65) mm. çapında tabanca, (27) adet bıçak, (1) adet balta, (1) adet satır, (2) adet av tüfeği, (1) adet havalı tüfek, (1) adet susturucu, (1) adet teki., (1) adet kelepçe, (1) adet polis plaketi, (2) adet polis rozeti, (1.007) adet çeşitli ebatlarda mühhimmat ele geçirdiler. Jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Silah ticareti yaptığı ve kendisini polis olarak tanıttığı öne sürülen.   (F.G.) isimli şüpheli jandarmadaki işlemleri ardından    çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İsmail Hakkı Ergün