Aliağa 'da Kahraman Gönüllüler Aranıyor

Aliağa  İlçesi ve bölgesinde  orman yangınlarıyla mücadele, özel eğitimli ve ekipmanlı, sertifikalı, kimlikli "gönüllüler" ile güçlendirilecek.

Aliağa 'da Kahraman Gönüllüler Aranıyor
Editör: Aliağa Medya
02 Ocak 2020 - 01:00
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, afet anında, yangın durumunda faydalanabilmek için yangınla daha etkin mücadele edebilmek için bir duyuru paylaştı. Paylaşılan duyuruda, gönüllü orman yangıncılarının arandığı belirtildi. Müdürlük tarafından, aranan nitelikler tek tek sıralandı ve başvurunun nasıl yapılacağı detaylı bir şekilde belirtildi.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından 11 Eylül 2019 tarihli resmi gazetede “Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik” yayımlandı. Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmeliğinin amacı; Orman yangınlarıyla mücadele eden gönüllülerin hukuki statüsünü düzenlemek ve gönüllülerin çalışma, denetim usul ve esasları ile nitelik, görev, sorumluluk, eğitim, araç-gereç, kıyafetleri ile ilgili düzenlemeleri yapmak suretiyle, orman yangını söndürmede gönüllü olan kişilerin çalışmalarının planlı, etkin ve uyum içinde yürütülmesini sağlamaktır. Gönüllü olabilmek için aranan şartlar:  a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) 18 yaşını bitirmiş olmak, c) En az ilkokul mezunu olmak, ç) Sağlık yönünden elverişli olduğuna dair sağlık raporu almak (Aile sağlığı merkezlerinden alınması yeterlidir.), d) Adli sicil kaydı olmamak,..
 başvurularını https://basvur.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/  linkinden yapabileceği  yada Aliağa Orman İşletme Müdürlüğünde şahsen de  başvuru yapabileceği  öğrenildi.