Aliağa'da Hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

Aliağa'da Hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı
Editör: Aliağa Medya
21 Ekim 2023 - 23:26
İsrail’in, Hamas’ın saldırısı üzerine Gazze’ye düzenlediği hava bombardımanında ölen Filistinliler için Aliağa İlçesinde  gıyabi cenaze namazı kılındı.
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Şakran Cami'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.Yenişakran Mahallesindeki Şakran  Cami'ni dolduran vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Filistin" konulu cuma hutbesini dikkatle dinledi. Hutbede, “Siviller, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, topyekün bir halk korkunç silahlarla, bombalarla katledilmiştir. Gazze’de bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmü yaşanmaktadır. Bütün bu baskı ve zulümlerin karşısında Müslümanlar’a özgürlük mücadelesinde direnmekten başka çare kalmamıştır” görüşü dile getirildi.
 Cenaze namazı ve duaların ardından Helva hayrını alan  vatandaşlar  cami avlusundan ayrıldı.
 
Öte yandan  Yeni Şakran Muhtarı  Metin Yıldız  savaşı kınayarak 7 ekimden  beri masum Gazze halkı çoluk çocuk demeden yasak bombalar ile bombalanmakta olduğunu  Bu yapılan bir soy kırım olduğunu söyledi
Yıldız “İnsanlık tarihinin görmediği derecede bebek, kadın, çocuk, masum insanlar demeden zalim, işgalci İsrail tarafından katledilmektedir. Bu vahşet ve katliamlar insan haklarına ve  hukuka açık bir şekilde meydan okumadır.”dedi.