Aliağa'da Hava Sıfırın Altına Düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aliağa ve çevresi için sağanak yağış tahmininde bulunurken ege denizinde de fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca önümüzdeki günlerde havanın soğuyarak sıfırın altında -2 dereceye kadar düşeceği de belirtildi.

Aliağa'da Hava Sıfırın Altına Düşecek
Editör: Aliağa Medya
05 Şubat 2020 - 22:14

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğünün resmi internet sayfası üzerinden yapılan fırtına uyarısında şu bilgilere yer verildi: “Ege Denizi’nde rüzgârın kuvvetini artırarak güney ve güneybatı, perşembe günü Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir”

İzmir Valiliği ise yaptığı açıklama ile yaşanması muhtemel deniz seferi iptalleri gibi olumsuzluklara karşı ve denizcilikle uğraşan vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

HAVA SIFIRIN ALTINA DÜŞECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava raporuna göre Aliağa’da hava sıcaklığı cuma günü sıfır dereceyi görecek. Hava sıcaklığının cumartesi günü 1 dereceye, pazar günü ise -2 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor. Havanın sıfırın altına düşmesiyle yüksek kesimli yerlerde zirai don yaşanabilir.

ALİAĞA’DA TAHMİN EDİLEN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU
Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre Aliağa’da beş gün boyunca tahmin edilen hava durumu şöyle olacak;

5 Şubat 2020 Çarşamba: Hava kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı, hava sıcaklığı en yüksek 17, en düşük 13 derece
6 Şubat 2020 Perşembe: Hava yağmurlu, hava sıcaklığı en yüksek 10, en düşük 6 derece
7 Şubat 2020 Cuma: Hava parçalı bulutlu, hava sıcaklığı en yüksek 10, en düşük 0 derece
8 Şubat 2020 Cumartesi: Hava parçalı bulutlu, hava sıcaklığı en yüksek 7, en düşük 1 derece
9 Şubat 2020 Pazar: Hava az bulutlu, hava sıcaklığı en yüksek 8, en düşük -2 derece