Aliağa'da 'hava savunma tatbikatı' yapıldı

Aliağa'da 'hava savunma tatbikatı' yapıldı
Editör: Aliağa Medya
17 Ekim 2022 - 09:06
İzmir İn Aliağa ilçesinde  'hava savunma tatbikatı' yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri ile Kara Kuvvetleri'nin katılımıyla gerçekleşen "Aliağa Hava Savunma Tatbikatı"nın başarıyla icra etti.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB)  sosyal medya hesabında yaptığı  paylaşımda   "İzmir Aliağa'da Hava Kuvvetlerimiz ile Kara Kuvvetlerimize ait Kaideye Monteli Stinger ve Stinger unsurlarının katılımıyla “Aliağa Hava Savunma Tatbikatı” başarıyla icra edildi." İfadeleri  kullanıldı.

Aliağa'nın Strtejik Önemi

Aliağa'da çok çeşitli ve farklı amaçlar için kurulmuş çok sayıda sanayi kuruluşları vardır. Bu sanayi kuruluşlarının dağılımında, Tüpraş, Petkim ve Petkim'e bağlı olan 17 fabrika, Star Rafineri, Gemi-Söküm Tesisleri, Enerji Santralleri, Viking Kâğıt Fabrikası, Ege Gübre Sanayi, Demir-Çelik Fabrikaları, haddehaneler ile Nemrut limanlarında 13 adet iskele lojistik hizmeti veren işletmeler vardır. Ancak bu sanayi kuruluşları içinde en önemli yeri Petrokimya Tesisleri, Demir-Çelik işletmeleri, enerji santralleri ve limanlar oluşturmaktadır.

Öte yandan  Egegaz Aliağa sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) Depolama Tesisi yüzer üretim depolama ve boşaltma ünitesi konumu ve Türkiye'nin enerji güvenliği açısından stratejik bir öneme sahip.