Aliağa 'da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Aliağa’da 54  kişilik hac kafilesi kutsal topraklara dualarla uğurlandı

Aliağa 'da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
Editör: Aliağa Medya
13 Haziran 2023 - 11:41

İzmir’in  Aliağa  ilçesinde, 2023 yılı hac sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek olan 54 kişilik hac kafilesi dualarla uğurlandı.
Bu yıl ilçe ve köylerinden hacca gidecek 54   hacı adayı için Merkez Camisinde dün(pazartesi günü) ikindi namazına  müteakip  gerçekleştirilen programa hacı adayları ve yakınları katıldı. İkindi  namazı sonrası  Merkez Camisi"nde buluşan Hacı adayları namazın ardından  Demokrasi Meydanı"nda toplandı. Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua sonrası hacı adayları sevenleriyle kucaklaşarak helalleşti. Demokrasi Meydanı'nı dolduran hacı adayları ve yakınları, sevinç ve hüznü bir arada yaşarken, edilen dualar kutsal yolculuğun maneviyatını artırdı. Yıllardır hayal ettikleri güne erişen adaylar, yakınları ile vedalaştı.
Hacı adayları müftülük görevlileri ile aile yakınları tarafından dualarla gözyaşları arasında Adnan Menderes  Havaalanı’na uğurlandı.
Uğurlama sonrası Aliağa İlçe Müftülüğün  sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadeleri kullanıldı “Hacı Adaylarımızı Uğurladık 2023 Yılında kurada isimleri çıkan hacı adaylarımızı kutsal topraklara uğurladık. Rabbim kolaylıklar versin, ibadetlerini kabul eylesin. Salimen tekrar sevdiklerine kavuştursun. Gidemeyip arzulayan herkese de nasip eylesin.”