Aliağa'da Gündem Spor Salonu

CHP Aliağa İlçe Başkanlığının yapılan açıklamada, “Yeni Mahalle’de bulunan ve 2014 yılında, tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla Milli Emlak’tan devredilen arazi üzerine yapılıp kullanım hakları Aliağa Belediyesi’ne devredilen Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun son durumunu görünce, binanın durumuna mı yoksa içeride gördüğümüz manzaraya mı daha çok üzülmek gerek, bilemedik” denildi. Aliağa Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, “Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediyemize resmi olarak devrini beklediğimiz ve iyi niyetle çözüleceğine inandığımız, kamuoyu önünde tartışmaktan özenle imtina ettiğimiz bu konunun siyasi malzeme yapılması doğru değildir. Aliağa Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilişkilerini bozmaya dönük bu adımlar ilçemize zarar vermektedir.” açıklaması geldi.

Aliağa'da Gündem Spor Salonu
Editör: Aliağa Medya
24 Şubat 2021 - 19:10
Aliağa Belediyesi’nden şu  yapılan resmi açıklama da şu ifadelere yer verildi."Söz konusu tesis, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi arasında 10.10.2012 tarihinde imzalanan protokol ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilmişt. Yerel seçimlerden 25 gün önce, 5 Mart 2014 tarihinde tamamlanmayan tesis için göstermelik açılış töreni düzenlenmiştir.  Tesisi yapan Müteahhit firma ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında tesisin kesin kabulü 30 Eylül 2015 tarihinde, yani açılış tarihinden tam 1,5 yıl (BİR BUÇUK YIL) SONRA yapılabilmiştir. Ancak kesin kabul yapılmasına rağmen tesis daha açılmadan hatalı imalat ve mühendislik hataları nedeniyle Su basması, Çatı akması vb. gibi yapısal sorunlarla karşılaşmıştır. Söz konusu yüklenici hataları ve yapısal mühendislik hata ve eksiklikleri nedeniyle tesis hiçbir zaman amacı doğrultusunda kullanılamamıştır”

"devir işelmi yapılmamıştır"

Aliağa Belediyesi İle İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında tesisin yapımına ilişkin imzalanan protokole rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından RESMİ BİR DEVİR İŞLEMİ YAPILMAMIŞTIR. Belediyemiz tarafından defalarca girişimlerde bulunulsa da İzmir Büyükşehir Belediyesi yıllardır resmi devir işlemi yapmaktan ısrarla imtina etmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır atıl bıraktığı tesisin, camlarının kırılması, yangın çıkması, zeminini sık sık su basması, çatısının ciddi şekilde yağmur suyu sızdırması,  hırsızlık vakalarının oluşması ve kimliği belirsiz şahıslarca tahrip edildiği bilgileri üzerine tesisin tamamen harap olmaması için Belediyemizce bir bekçi personel görevlendirilmiştir. kamuoyunun da gündemine gelmiş ve basında yer bulmuştur. 15.07.2016’da “Aliağa'da Çürümeye Terk Edilen Spor Salonunda Yangın Çıktı”, 4.10.2016’da “Korsan Devir” gibi haberler arşivlerde mevcuttur.  5 Ekim 2016 tarihinde dönemin CHP Aliağa İlçe başkanı yerel gazetelere “Salonun onarılması için Büyükşehirden yardım sağlanması için ben girişimde bulunmaya hazırım.” Demeçlerini vermesine rağmen maalesef bu sorunla ilgilenmemiştir. 


RESMİ DEVİR İŞLEMİ YAPILMADIĞINDAN, söz konusu tesisin Bakım ve Onarımı için Belediye Bütçemizden harcama yapılamamaktadır.  Devlet kurumlarının bir tesisi birbirine nasıl devredeceklerinin kural ve kaideleri herkesçe bilinmesine rağmen, tesisin anahtarlarının bir işçiye apar topar imzalatılmaya çalışılarak “tesisi devrettik” demenin devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacağı açıktır. Daha müteahhitten kesin kabulü 1,5 yıl sonra yapılacak tesisi, 1,5 yıl önceden demirbaş devri ve diğer işlemleri bile yapmaya gerek görmeden “yangından mal kaçırırcasına” anahtarları vermek suretiyle evrak imzalatılması büyük suçtur. Buradan devletimizin ilgili tüm kurumlarına suç duyurusunda bulunuyoruz.Yıllardır devir teslim sürecinin uzaması, tesisin belirsizliği ve siyasi malzemeye dönüştürülmesi çabalarına karşı Konuyla ilgili İhale, Satınalma, Kabul ve devir işlemlerinin incelenmesi amacıyla İzmir Valiliği nezdinde gerekli başvurularda bulunulacaktır. 

"tartışmaktan özenle imtina ettiğimiz bu konunun siyasi malzeme yapılması doğru değildir "

Aliağa Belediyesi’nden yapılan açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi:

“Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediyemize resmi olarak devrini beklediğimiz ve iyi niyetle çözüleceğine inandığımız, kamuoyu önünde tartışmaktan özenle imtina ettiğimiz bu konunun siyasi malzeme yapılması doğru değildir. Aliağa Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilişkilerini bozmaya dönük bu adımlar ilçemize zarar vermektedir. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Başkan Tunç Soyer’in bu atıl tesisle anılmasının, Büyükşehir Belediyemizin bu olumsuz konuyla kamuoyunda tartışılmasının doğru olmadığını düşünmekteyiz. Küçük siyasi çıkarlar uğruna, yalan yanlış bilgilerle, muhbirler vasıtasıyla kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yapmak yerine, bu açıklamaları yapanların eğer güçleri var ise bu sorunun çözümüne katkı sağlayarak biran önce bu tesisin belediyemize devri konusunda girişimde bulunmalarını tavsiye ederiz.  Söz konusu tesisin biran önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediyemize RESMİ DEVİR işleminin yapılmasını bekliyoruz. Tesisin Belediyemize devredilmesiyle birlikte, tesisin tüm onarım, tadilat ve yenileme çalışmaları Belediyemizce ivedilikle yapılacaktır”

CHP Aliağa İlçe başkanlığının açıklaması

 CHP Aliağa ilçe başkanlığı şu  açıklmayı yapmıştı.

Değerli Aliağa halkı;
Bir vatandaşımızın şikayeti üzerine yaptığımız araştırmalar ‘artık bu kadar da olmaz’ dedirtti.
Yeni Mahalle’de bulunan ve 2014 yılında, tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla Milli Emlak’tan devredilen arazi üzerine yapılıp kullanım hakları Aliağa Belediyesi’ne devredilen Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun son durumunu görünce, binanın durumuna mı yoksa içeride gördüğümüz manzaraya mı daha çok üzülmek gerek, bilemedik.
Edindiğimiz bilgilere göre, Milletin Ekibi’nin deposu olarak kullanıldığını öğrendiğimiz binada, ne yerdeki parkeler sağlam kalmış, ne tribün koltukları ne de tesisat ve panolar…
Bu salonla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Aliağa Belediyesi arasında imzalanan protokolün 4’üncü maddesinin ‘d’ bendine “Çok amaçlı salonun aydınlatma, idame, bakım, onarım vesaire giderleri Aliağa Belediyesi tarafından karşılanacaktır” ibaresi salonun sorumluluğunun tamamiyle Aliağa Belediyesinde olduğunu tartışmasız bir şekilde göstermektedir. 
Aliağa halkının hizmetinde olması gereken salonun Milletin Ekibi’ne tahsis edilmesi kabul edilemeyeceği gibi, bakımsızlık ve kötü kullanımdan kaynaklanan kamu zararı hiçbir geçerli mazeretle açıklanamaz. 1 milyon 567 bin liraya mal olan ve her şeyiyle kullanıma hazır bu tesisi enkaza çevirenler, kamu vicdanına ve hukuka bunun hesabını veremezler.



Kıymetli hemşerilerimiz;
  Salonda gördüğümüz ikinci vahim durum ise, milli ve manevi değerlerimize hakaretle eşdeğerdir.
Maalesef, şanlı Türk Bayrağımız yerlerde, kirli tribün koltuklarının üzerinde toz toprak içerisinde bırakılmış durumdaydı.
Oysa ki; değil Türk bayrağı, hiçbir milletin bayrağı yerlere atılamaz, manevi değeri ayaklar altına alınamaz.