Aliağa'da Geleneksel Köy Hayrına Yoğun İlgi

Aliağa'da Geleneksel Köy Hayrına Yoğun İlgi
Editör: Aliağa Medya
05 Haziran 2022 - 18:27
Aliağa ilçesine bağlı Hacıömeli  Mahallesi ile Güzelhisar Mahallesi'nde köy hayrı gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu köy hayırlarında Osmanlı mutfağından günümüze uzanan yüz yıllık keşkek geleneği de yaşatıldı. 

Geleneksel köy  hayırlarına  Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman,Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu,  daire amirleri Belediye Meclis üyeleri ,siyasi parti temsilcileri, oda başkanları Serdar Berk ,Salih Yiyitalp ,mahalle muhtarları, çevre mahallelerden gelenler ile Mahallede ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Mahalle sakinlerinin imece usulü ile hazırladığı; keşkek, etli nohut, ayran ve helva ikram edildi. Çevre ilçelerden ve mahallelerden bir araya gelen misafirler, bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu

Geleneksel köy hayrını mahalle sakinleri ile çevre mahallelerde ikamet eden vatandaşların bir araya gelmesi ve birlik beraberlik ruhunun pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Güzelhisar mahalle muhtarı  Şehavet Kandemir ile Hacı Ömerli mahalle muhtarı   Suat Ural  Hayra katılan herkese teşekkür etti.