Aliağa'da Gayrımenkul Sektörü Çok Hareketli

Gayrımenkul Danışmanı Ünal “Aliağa emlak konusunda potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Hızla değerlenen arazilere sahip. Arazi açısından talep edilen bir yer"

Aliağa'da Gayrımenkul Sektörü Çok Hareketli
Editör: Aliağa Medya
26 Haziran 2023 - 23:19
Son yıllarda yeni yatırımlar, yerel yönetim tarafından vizyoner projelerin gerçekleştirilmesi yeşil alanların hızla artışı ve köylerinin yeniden keşfedilmesiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Aliağa’da gayrımenkul sektörünün büyük bir hareketlilik yaşadığı belirtildi.
Fizbo Emlak Gayrımenkul Danışmanlığı yöneticisi Çevre Mühendisi ve Gayrımenkul Danışmanı Mehmet Fatih Ünal, bölgedeki sektörel hareketliliğin pandemi ve deprem sonrası çok arttığını söyledi. Aliağa Medya Grubunun sorularını yanıtlayan Ünal, “Aliağa emlak konusunda potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Hızla değerlenen arazilere sahip. Arazi açısından talep edilen bir yer” dedi.

Kiralık Konutta talep patlaması

“Aliağa’daki en büyük sıkıntı şu anda kiralık konut.” şeklinde konuşan Ünal “Aliağa’daki en büyük sıkıntı şu anda kiralık konut. Gelenler de hemen tutuluyor. Çünkü dışarıdan hala göç alıyor. Depremden sonra daha da çok konut sıkıntısı göstermeye başladı. Konutların fiyatları çok yüksek olmasına rağmen, kiralık konutların talibi çok fazla. Bunun dışında satılıklara gelince, ülke çapında maliyetlerin bu denli yükselmesini fiyatları uygun bile kaldı çünkü arazi ve araçların fiyatları bu kadar yükselmişken, konutlar geçen yılın maliyetleriyle inşa edilmiş konutlar düşük bile kaldı. Bu fiyatlara da yakın zamanda bir güncelleme olacaktır” dedi.

Pandemi ve Deprem Sonrası Aliağa Köylerine hücum

Önce Pandeminin yaşanması, ardından depremin yarattığı psikolojik süreçte köylere büyük yöneliş başladığını belirten Fizbo Emlak Gayrımenkul Danışmanı Mehmet Fatih Ünal, “Son dönemde köylerdeki araziler büyük rağbet görüyor. köy yerlerindeki yıkık evler ya da boş arsalar çok hızlı satılıyor. Aliağa’nın köylerinde zaten talep çok fazlaydı. Şakran tarafında sadece Aşağışakran talep görüyordu ama şu an Bahçedere, Kapukaya, Yüksekköy fazlasıyla rağbet gören köyler oldu. Aliağa merkezde ise Yeni Mahalle, Kültür Mahallesi ve Siteler Mahallesi çok talep görüyor. Yeni Şakran ise Karşıyaka, Manisa ve Menemen bölgesinde yoğun rağbet görüyor” dedi.