Aliağa'da Engelliler Haftası etkinlikleri koronavirüse takıldı

Aliağa’da Engelliler Haftası etkinlikleri koronavirüse takıldı

Aliağa'da Engelliler Haftası etkinlikleri koronavirüse takıldı
Editör: Aliağa Medya
12 Mayıs 2020 - 02:19

İzmir’in Aliağa ilçesinde  10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği başkanı Aytaç Bayar  bir basın açıklaması yaptı.
Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği başkanı Aytaç Bayar  yaptığı açıklamada, her yıl düzenli olarak ilçedeki engellilerle birlikte kutlanan 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerini bu yıl korona virüs salgını nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirtti.
Engelliler Haftası'nın engellilerin sorunlarını, eksiklerini ve paylaşımlarını dile getirdikleri bir süreç olduğunu kaydeden Aytaç Bayar, " Engelliler Haftası Birleşmiş Milletler’e Üye 156 Ülkede Her Yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Dünya Engelliler Haftası Olarak Kutlanmaktadır. Tüm dünyada yaşayan engelliler gibi ülkemizde yaşayan engellilerinde birçok sorunu vardır. Ülkemizdeki engellilerin yaşadıkları sorunları özetlemek gerekirse, mimari sorunlar, ulaşılabilirlik, eğitim, iş bulma gibi daha birçok sorun sıralanabilir. dedi.
Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırabilmek için desteğini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlara teşekkür eden Bayar , " Bu zor günlerde evde kalma sürecindeki engellilerimizin ruh ve beden sağlıklarını korumak büyük önem taşımaktadır. Aliağa Engelliler Derneği olarak engellilerimize bu zor süreçte her türlü desteğimizi veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Devletimizin ve sağlık bakanlığımızın üstün gayretleri ile milletimizle elele bu zor günleri atlatacağımıza inancımız tamdır. Bu konuda biz dernek olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” İfadelerini kullandı.
Ramazan ayında yardımlaşma ve kaynaşma duygularının hat safhada olduğunu   belirten Bayar,”Bu günlerde ülke halkımız olarak birbirimize hoşgörü ve sevgiyle el uzatmalıyız. Bu zor günleri Allah’ın izniyle hep beraber atlatacağız ve güzel günler göreceğiz. Önümüzdeki yıllarda Dünya Engelliler haftasını sokaklarda, caddelerde, meydanlarda birçok farkındalık faaliyetler ile tekrar buluşuruz. Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği olarak diyoruz ki hayatı birlikle yaşamak için hiç bir engel yok.”.” diye konuştu.