Aliağa'da En İyi Narkotik Polisi Anne projesi eğitimi devam ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’En iyi narkotik polisi anne’ projesi kapsamında kadınlara yönelik eğitim semineri Aliağa  ilçesinde düzenlendi.

Aliağa'da En İyi Narkotik Polisi Anne projesi eğitimi devam ediyor
Editör: Aliağa Medya
08 Aralık 2021 - 01:25

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen ’En iyi narkotik polisi anne’ proje kapsamında Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından Helvacı mahallesinde eğitim semineri düzenlendi.
Helvacı Ortaokulunda  düzenlenen eğitim seminerinde Emniyet mensuplarınca annelere uyuşturucu madde ile ilgili olarak eğitim verilerek "uyuma" projesi tanıtılarak " iki ekmek " isimli kısa film izlettirildi. 
Eğitim programda konuşan Aliağa Kaymakam Ömer Karaman  ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesinin amacının annelerin hassasiyetini ve duyarlılığını arttırmak olduğunu vurgulayan Kaymakam Karaman, sadece kolluk kuvvetlerinin narkotikle mücadele edemeyeceğini belirterek  çocukları en yakından tanıyan annelerin evlatlarının takibini, kimlerle, nerede zaman geçirdiğini ve çocuklardaki psikolojik ve fiziksel değişimini yakın takip etmeleri gerektiğinin önemini dile getirdi.
Programa katılan   anne ve anne adayların yanı sıra Aliağa Kaymakam Ömer Karaman, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa Belediyesi AK parti Belediye Meclis Üyesi  Serhat Aras , Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz katıldı
Program sonrası  Aliağa Kaymakamı  Ömer Karaman  Helvacı ortaokulunda görevli görme engelli Türkçe Öğretmeni Cafer TATLI' nin sınıfı ziyaret edilerek derse katıldı. Ders sonunda Kaymakam Karaman   sınıfta  öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra Kaymakam  Ömer Karaman protokol üyeleri ile birlikte   veliler  bir araya geldi. Veliler ile sohbet eden Kaymakam Karaman velilerin  şikayet ve taleplerini dinledi