Aliağa'da Elazığlılar dernek çatısı altında toplandı

Aliağa ’da yaşayan Elazığlıları bir çatı altında toplayarak, şehrin kültürünü, tarihini ve medeniyeti yaşatmak gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği kurularak faaliyetlerine başladı.

Aliağa'da Elazığlılar dernek çatısı altında toplandı
Editör: Aliağa Medya
24 Ocak 2020 - 21:18
Aliağa ’da yaşayan Elazığlıları bir çatı altında toplayarak, şehrin kültürünü, tarihini ve medeniyeti yaşatmak gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği kurularak faaliyetlerine başladı.
Dernek   binasında düzenlenen basına yönelik  tanıtım toplantısında    dernek başkanı Mehmet Gani Okur tarafından  dernek kuruluşları ve  yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verildi.
Kuruluş amaçlarını anlatan Aliağa Elazığlılar Kültür ve Dayanış Derneği Başkanı Mehmet Gani Okur , “Derneğimizin amacı dostlukları pekiştirmek sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve gurbette ki üyelerini buluşturmaktır. Bununla birlikte asıl üstlendiği misyonu kültürünü korumak olmalıdır. Çünkü bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma var, kardeşlik var, edep var ahlak var.
Türk Tarihi kadar eski bir geçmişe sahip Elazığ İli Asur ve Hitit kitabelerinde söz edilmektedir. Hitit imparatorluk dönemine ait çivi yazısı kitabelerinde Harput bölgesine İŞİVA denildiği görülmektedir. M.Ö 11, ve 10. Yüzyıla ait Asur çivi yazısı ile yazılmış belgede ise, Harput bölgesinden bahsedilmektedir. Elazığ Vilayeti eski Harput İl’inin devamıdır. Cumhuriyet den sonra Mamuratil Aziz İsmi Elazığ olarak değiştirilmiş bugün aynı isim devam etmektedir. 1982 yılında çıkarılan kararname ile Harput Elazığ’a bağlı bir mahalle haline gelmiştir. Özellikle büyük şehirlere göçlerin yoğunlaştığı yıllardan beri her toplumun kendi kültürünü koruma misyonunu sivil toplum kuruluşları üstlenmişlerdir. Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin iş birliği içinde çalışması zarurettir.
Derneğimiz amacına uygun hizmet verebilmesi için ihtiyaç duyduğu uygun düğünlerini, taziyelerini, her türlü aktivitelerini merkezimizde gerçekleştirebilecekleri çok amaçlı bir dernektir.” Dedi.
 
“Hiç bir siyasi ve farklı oluşumların gölgesinde kalmadan”
 Dernelerin hiç bir siyasi ve farklı oluşumların gölgesinde kalmadan, dernek tüzüğüne uygun çalışmaları  yapmasını gerektiğini  vurgulayan  Başkan  Mehmet Gani Okur “Değerli STK üyeleri yöneticileri ve başkanları; Üzülerek bildirmek istiyorum ki toplum arasında Derneklerin ve yöneticilerinin itibarı hak ettiği yerde değil. Oysaki bu görev halka hizmetin en uç noktasıdır. Eminim ki yöneticilerin bir çoğu bu yolda hem parasını hem zamanını karşılıksız harcamaktadırlar. Durum böyleyken biz dernek yöneticileri bu sorumlulukla hareket etmeli üyelerimizin hakkını her ortamda korumalıyız. Hiç bir siyasi ve farklı oluşumların gölgesinde kalmadan, dernek tüzüğüne uygun çalışmaları yapmaktayız.  İfadelerini kullandı.
“Kültür bir toplumun geçmişle olan bağı geleceğe yön veren kılavuzudur.”
 Başkan Mehmet Gani Okur   “Toplumları  ayakta  tutan önemli unsuların  bulunduğu  söyleyen Okur; “toplumları ayakta tutan unsurlar din, tarih, kültür ve gelenektir. Kültür yaptığımız çalışmaları geleceğe taşıyan toplumsal toplumsal hafızadır. Sorunlarımızın çözümüne inanan gayretli insanları mutlaka çoğaltmalıyız. Bunun için küçük şeylere takılmadan gururlu değil, onurlu olmalıyız. Kendimize güvenmeli sorunun değil mutlak hayatın her ortamında çözümün parçası biz olmalıyız. İyiliği, hakkı kimseden esirgemeden önceliklerimizi iyi belirleyip projelendirebilmeliyiz. yöntem olmadan hedef olmaz. Bir yürüyüşün kararlılığı ilk adımlarında gizlidir. Bir medeniyetin gücü ise değerlerinde saklıdır. Bu anlamda temel değerlerimiz Adalet, Özgürlük, Merhamet, Ahlak ve Onurdur. Her gönüllümüz bu değerlere inandığı ve uğrunda çaba sarf ettiği ölçüde değerlerimiz ve çalışmalarımız ileriye taşınacaktır. “şeklinde konuştu
Elazığ’a ait yöresel lezzetler eşliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısına  Dernek  Başkanı Mehmet Gani Okur ile Dernek üyeleri  basın mensupları katıldı.