Aliağa'da eğitim sendikalarından promosyon tepkisi

Aliağa'da eğitim sendikalarından promosyon tepkisi
Editör: Aliağa Medya
14 Mart 2023 - 02:59
İzmir’in Aliağa ilçesinde  eğitim alanında örgütlü 7 sendika, ilçe de bulunan  bir özel bankanın  günün ekonomik koşullarına ve enflasyonda yaşanan yüksek seyre uygun şekilde promosyon güncellemesi yapmamasını ortak açıklama ile protesto etti. Sendika üyeleri ayrıca ortak eylem planlarını açıkladı..

İlçe deki  7 sendikanın temsilcileri, promosyon güncellemesi yapmayan özel bir bankanın  Aliağa’daki  şubesi önünde açıklama yaptı. Grup adına açıklamayı Eğitim-İş Aliağa Temsilcisi Emre Kara  Yaptı .  “Aliağa ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yapı Kredi Bankası arasında 28.03.2022 tarihinde imzalanan 3 yıllık promosyon anlaşmasının güncellenmesi talebimizin reddedilmesi sonrasında ortaya çıkan durumun çalışanlar aleyhine yarattığı sorunları anlatmak ve talebimizi yinelemek üzere toplandık.” diyen Kara , sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülke genelinde Yapı Kredi Bankasının da içinde bulunduğu bir çok bankanın maaş müşterilerine 3 yıllık promosyon anlaşması karşılığı artık 30.000 TL’nin üzerinde rakamlar verdiği görülmüştür. Bankaların kazançları katmerlenerek artarken, kamu emekçileri yüksek enflasyon altında ezilmektedir. TUİK'in açıklamalarına göre Mart ayı ile birlikte ülkede yıllık enflasyon %61, Enag'ın ölçümlerine göre ise %142,63'dür. Bu yıl kamu emekçilerinin maaşlarına enflasyon oranında yapılan maaşları düşündüğümüzde bankaların hesaplarımız üzerinden kazançları öngörülemeyen derecede artış göstermesine rağmen Yapı Kredi Bankası Aliağa şubesi bu kazançtan kamu emekçilerine vermesi gereken payı, önceden yapmış oldukları sözleşmenin arkasına saklanarak, vermemektedir. Aliağa'da örgütlü eğitim sendikaları olarak eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda bir araya gelerek bu haksızlığa dur demek için buradayız. Banka şubesine sesleniyoruz: Kamu emekçilerinin haklarını sözleşme maddelerine sırtını dayayarak gasp etmeye çalışmayın, güncel sözleşmeleri dikkate alarak güncelleme konusunda adım atarak eğitim emekçilerinin yanında olduğunuzu gösterin” dedi.

Kara , banka tarafından    taleplerini  karşılanıncaya  kadar tüm eğitim emekçileri ile birlikte  eylem eylem planlarını şöyle sıraladı: Yapı Kredi bankasında vadeli/vadesiz hesaplarımızda bulunan nakitimizi anlaşma olmamasına rağmen havale eft kesintisi yapmayan, hesap işletim ücreti almayan farklı banka hesaplarına aktarıyoruz. -Yine bugünden itibaren Yapı Kredi bankasına ait kredi kartlarımızı iptal etmek için gerekli başvurumuzu yapıyor ve iptal edilene kadar kullanmamak üzere rafa kaldırıyoruz. -Yine bugünden itibaren Yapı Kredi bankasına ait otomatik ödeme talimatlarımızı diğer bankalara aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı

Grup adına açıklama yapan  Eğitim-İş Aliağa Temsilcisi Emre Kara   açıklamasının sonunda ” Eğitim emekçilerinin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz emekçinin birliği sermayeyi yenecek.” ifadelerini kullandı.