Aliağa'da Dip ve Kıyı Temizliği Yapıldı

Aliağa'da Dip ve Kıyı Temizliği Yapıldı
Editör: Aliağa Medya
18 Eylül 2021 - 21:56
Dünya Temizlik Günü kapsamında  İzmir ‘in Aliağa ilçesinde kıyıların ve denizlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturma amacıyla   dip ve kıyı temizliği yapıldı. Balık adamların yaptığı kıyı temizliğinde denizden çok sayıda araba lastiği, plastik sandalye, ve alkol şişesi çıktı.
Şenlik havasında gerçekleştirilen etkinliğe Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı ev sahipliği yaptı.
Deniz Varsa Yaşam Var’ mottosuyla düzenlenen etkinliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, daire amirleri ve çevre gönüllüleri katıldı. Aliağa Belediyesi ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) iş birliğindeki etkinlik Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin sabahın erken saatlerinde Güzelhisar Çayı’nın denize döküldüğü alanda yaptığı kıyı temizliğiyle başladı.

Denizden Çıkarılan Atıklar Rıhtımda Sergilendi
Avcı Ramadan Parkı’ndaki etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Most denizciliğie ait most 7  deniz yüzeyi temizleme aracı  tarafından liman barınarın çevresine  çekilen bariyer bölümünde  amatör balıkçılar ve dalgıçlardan oluşan çevre gönüllülerinin suyun altında yaptığı dip temizliği ile devam etti. Dalgıçlar, suyun dibinden çıkardıkları lastik, pet şişe, cam şişe gibi çeşitli atıkları insanların dikkatini çekmek ve toplumu bilinçlendirmek için rıhtımda sergilendi. Avcı Ramadan Parkı’nda yapılan temizlik çalışmasına Aliağa Belediye Milletin Ekibi personeli de destek verdi.