Aliağa'da Denize Sıfır Dev Parsel Özelleştirme Kapsamına Alındı

İzmİr’in Aliağa, Çeşme, Dikili, Karaburun ve Konak İlçelerindeki 189 bin 257 metrekare büyüklüğündeki 16 kamu arazi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla özelleştirme kapsamına alındı.

Aliağa'da Denize Sıfır Dev Parsel Özelleştirme Kapsamına Alındı
Editör: Aliağa Medya
25 Ocak 2024 - 00:42
Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan ilana göre özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar duyuruldu. Listede İzmir’de ise 16 parsel yer aldı. Aliağa’da 1, Çeşme’de 10, Dikili’de 1, Karaburun ve Konak’ta 2’şer arazinin  özelleştirme kapsamına alındı
İzmir’in Aliağa, Çeşme, Dikili, Karaburun ve Konak ilçelerindeki 189 bin 257 metrekare büyüklüğündeki 16 kamu arazisi ve Alsancak'taki Tarihi Elektrik Fabrikası'na komşu iki parsel olması dikkat çekti.
Türkiye genelindeki Maliye Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) adına kayıtlı olan 73 parsel özelleştirme kararı alındı.
Özelleştirilmelerin 2027 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken parsellerin satış tarihlerinin ve geçici teminat bedellerinin önümüzdeki aylarda duyurulması bekleniyor.

ALİAĞA’DA DENİZE SIFIR  DEV PARSEL

Aliağa’nın Yukarı Şakran Köyü sınırlarındaki 63 bin 242 metrekare büyüklüğündeki denize sıfır konumdasayılacak arsa özelleştirme kapsamına alındı. Eski Tuzla Gölü’ne komşu parselin etrafında villa tipi konutların  olması da dikkat çekti.

ÇEŞME’DEN İKİ BÜYÜK PARSEL LİSTEDE

Çeşme’nin Musalla Mahallesi’ndeki 63 bin 587 metrekare büyüklüğündeki 8 parsel ve 16 Eylül Mahallesi’ndeki 7 bin 214 metrekare büyüklüğündeki 2 parsel de listede yer alıyor.
Musalla Mahallesi’ndeki parseller tapu ve kadastro kayıtlarında tarım arazisi olarak kayıtlı. 16 Eylül Mahallesi’ndeki 2 parsel de denize sıfır özelliği ile dikkat çekti.

DİKİLİ’DE 37 BIN 200 METREKARELI PARSEL ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Dikili Salihler Mahallesi’ndeki 37 bin 200 metrekare büyüklüğündeki yine neredeyse denize sıfır sayılacak bir konumda olan parsel de özelleştirilecek.

KARABURUN’DA İKİ PARSEL İHALEYE ÇIKACAK
Karaburun’un Küçükbahçe Mahallesi’ndeki 7 bin 890 metrekare büyüklüğündeki arsa ile Saipler Mahallesi’ndeki 6 bin 260 arsa da ihaleye çıkacak.

TEDAŞ'A AİT PARSEL ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA

Kent merkezindeki TEDAŞ’a ait parsel de özelleştirme kapsamına alındı. Konak’ın Umurbey Mahallesi’ndeki 3 bin 864 metrekare büyüklüğündeki kamu arazisi görücüye çıkacak.
Bu parsellerin en önemli yönü ise bir dönem İzmir’de özelleştirme kararı ile tartışmalara neden bir endüstri mirası İzmir Tarihi Elektrik Fabrikası’na komşu olması.