Aliağa'da Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yeni dönem eğitimleri başladı

Aliağa'da Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yeni dönem eğitimleri başladı
Editör: Aliağa Medya
20 Ekim 2022 - 14:10
 Aliağa Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de 110 dönümlük ‘Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi’ içerisine trafik bilincinin öğretilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla kurulan Şehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Eğitim Parkında   2022-2023  eğitim ve öğretim yılın başlamasıyla    ilçede bulunan çocuklara trafik eğitimi verilmeye  başlandı.
Trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla Aliağa  Belediye Başkanı  Serkan Acar’ın   öncülüğünde tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açılan Şehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Eğitim Parkında  miniklerin eğitim heyecanı vardı.
  Trafik Polis Memuru  Hüseyin  İbiş  ile Trafik  uzman Jandarma  Fethi Ahmet  Uzun  tarafından verilen eğitime Aliağa Fatih  İlkokulu 3’üncü sınıfında okuyan 30 öğrencilerin yanı sıra  Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, İlçe Emniyet Müdürü   M. Ömür Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz , Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin  katıldı. 1 buçuk saatlik trafik eğitiminin ilk 30 dakikasında öğrencilere, yayalara ait kurallar ve araç içerisinde uyulması gereken kurallar Trafik Güvenliği Konulu Animasyon ve Çizgi Filmler  eşliğinde anlatıldı. Öğrenciler daha sonra trafik pistinde levha ve trafik ışıklarına uyarak akülü araç kullandılar. Eğtim sonrası  öğrencilere  Protokol üyeleri tarafından  çeşitli hediyeler dağıtıldı.

“Burada öğrenilen kurallar gerek kendileri için gerekse aileleri için faydalı olacak”
Eğitim sonrasında  Kaymakam Zekeriya Güney basın mensublarına yaptığı açıklamada  trafik kültürünün küçük yaşlarda öğretilmesinin önemine değinerek okulda eğitim gören öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı  olarak  Trafik Eğitim parkında  trafik kurallarını öğrendiklerini  dile getirdi.
Kaymakam Güney ““Eğitim parkımız daha öncelerden beri faaliyetteydi. Yaşadığımız pandemi döneminden dolayı buradaki eğitimlere ara verildi. Bugünden itibaren de pandemi sonrasında bu eğitim parkımızı tekrardan faaliyete geçirdik. Sırasıyla okullarımız buraya gelip burada ki eğitim faaliyetlerine devam edecekler. Önemli olan burada evlatlarımızın bu eğitim parkında temel trafik kurallarını öğrenmeleri ve onları hayatların da tatbik etmeleri. Burada öğrenilen kurallar gerek kendileri için gerekse aileleri için faydalı olacaktır. Bütün öğrencilerimizin buraya gelip bu eğitimleri düzenli olarak almalarını sağlamak için biz de planlamaları yapıyoruz. İnşallah buradaki eğitimler kalıcı olur. Devamı gelir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi
Öte Yandan  Aliağa İlçe Jandarma  Komutanlığında görevli Trafik Personelleri  tarafından  Hayat Ellerinde proje kapsamında  ilçede bulunan okullarda  Trafik eğitimleri devam ediyor.