Aliağa'da Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü Tiyatro Oyunuyla Kutlandı

 Aliağa'da Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü Tiyatro Oyunuyla Kutlandı
Editör: Aliağa Medya
20 Mart 2024 - 01:34
Aliağa Ülkü Ocakları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Tüpraş Halk Merkezi'nde "Çanakkale Zaferi" konulu bir tiyatro oyunu sahnelendi.

Aliağa Ülkü Ocakları üyeleri tarafından sahnelenen ve Çanakkale Savaşı'nın kahramanlıkları ve vatan sevgisini konu alan tiyatro oyunu seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.
Tiyatro oyunu öncesi Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Ulu bir konuşma yaptı.

Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Ulu şunları söyledi:
“Bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümünü   kutlamanın  ve mukaddes  vatanımız  için   canlarını feda eden  şehitlerimizi anmanın onurunu yaşamaktayız.
Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman devletlere karşı kahraman ordumuz, aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. Binlerce askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda, düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili bölümü, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır.
 Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşmanlarımız, bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denemişlerdir. İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bazı sömürge ülkelere ait askerler, 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmaya başlamışlardır. Böylesi bir günde cephanesi biten askerlerine karşı Anafartalar Kahramanı, 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk -Süngü tak emrini vermiş ve yıllarca Türk ulusunun hafızasından silinmeyecek — «Ben size taarruzu emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. » sözlerini söylemiştir. Böylelikle tarihin bu en büyük siper savaşı başlamış ve uzun süren mücadeleler sonrası parlak umutlarla karaya ayak basan birleşik düşman ordusu 1916 kışında bozguna uğrayarak çekip gitmek zorunda kalmıştır.
 
​Bizler Ülkücü Türk Gençliği olarak Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız ilhamla, vatan savunması ve millet bekası için elimizden gelen tüm gayreti gösterecek azim ve kararlılıktayız. Vatanperver Türk milleti bağrından daha nice Ezineli Yahya Çavuşlar, Seyit Onbaşılar, Kınalı Hasanlar, Bigalı Mehmet Çavuşlar, Kurmay Yarbay Mustafa Kemaller yetiştirecek basiret ve ferasete sahiptir diyor ve sizleri hazırlamış olduğumuz oyunla başbaşa bırakıyorum.” ifadelerini kullandı