Aliağa 'da Büyükşehir Belediyesi larva mücadelesine devam ediyor

Aliağa 'da Büyükşehir Belediyesi larva mücadelesine devam ediyor
Editör: Aliağa Medya
05 Nisan 2022 - 22:14
İzmir Büyükşehir  Belediyesi tarafından, havaların ısınmaya başlaması ve yaklaşan yaz mevsimi öncesi başta sivrisinek olmak üzere, haşerelere karşı erken ilaçlama mücadelesi Aliağa ilçesinde devam ediyor.
Haşere ile mücadeleyi 12 aya yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilere sineksiz bir yaz yaşatmak için kayıt altına aldığı 190 bin noktada periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentlilerin rahat bir yaz dönemi geçirmesi için 30 ilçede haşere mücadele çalışmalarını yılın 12 ayında sürdürüyor

İzmir Büyükşehir belediyesi çevre koruma ve kontrol şube müdürlüğü Aliağa haşere mücadele birimi sivrisinek mücadelesinin erken önlem ayağını oluşturan ilkbahar ‘larva mücadelesi’ çalışmalarını da periyodik olarak devam ettiriyor. Ekiplerin yaptığı vektörle mücadelenin en önemli aşaması olan larva ile mücadelenin amacı, sivrisinek ve karasineklerin üreme zamanlarında ilaçlama çalışması yapıp ergin hale gelmelerini önlemektir.
Aliağa haşere mücadele birimi yaz aylarında vatandaşlara rahatsızlık veren sivrisinek ile mücadelerini kentin değişik mahallelerde çalışmalarını devam edecekleri öğrenildi.