Aliağa'da bisiklet yolları işgal altında

İzmir’in Aliağa İlçesinde kilometrelerce uzunluğunda olan bisiklet yolları amacı dışında kullanılıyor.

Aliağa'da bisiklet yolları işgal altında
Editör: Aliağa Medya
05 Nisan 2022 - 18:20
Yeni mahallede  bisikletlerin kullanılması için yapılan, mavi renge boyanan ve araç parkının yasak olduğu bu yollar sürücüler tarafından otopark olarak kullanılıyor. Aliağalı vatandaşlar  ceza uygulanmadığı sürece bu sorunun devam edeceğini belirtiyor

Aliağa ilçesinde  bisikletli ulaşımı geliştirmek, sağlık, çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için yapılan bisiklet yollarının kullanımlarına ilişkin ciddi sorunlar yaşanıyor.

Bu sorunların başında, motorlu taşıt sürücülerinin ve yayaların bisiklet yollarını bilinçsizce kullanmaları geliyor. Özellikle vatandaşların bisiklet yoluna araç park etmeleri bisiklet kullanıcılarının tepkisine yol açıyor. İlçe  genelinde bisiklet yollarından sadece birkaçı kullanılabilir durumda. Geriye kalan diğer yollar motorlu taşıt ve yaya işgali altında  bisiklet yolunda  park halindeki araçlar ise yolu kullanılamaz hale getirirken kazaya davetiye çıkarıyor.

Öte  Yandan bisiklet yolunun hemen yanındaki yaya yolu yerine bisiklet yolunu kullanmayı tercih eden yayalar ise bisiklet sürücüleri için ayrı bir sorun olduğu  bir gerçektir. Yaya yollarına  İnşaat Kumları  dökülmesi  yada inşaat malzemeleri bırakılması  yol kullanıcıların can güvenliğini tehlikeye atmaktadır.  Bazı araç  sahiplerin ilçe merkezinden  bulunan  yaya kaldırımlarının üzerine vasıtalarını park ederek  yol kullanıcıların  can güvenliği  tehlikesini sokmasının   yanı sıra  yaya kaldırımın üzerinde bulunan araçların parke taşların zarar verdiklerinden dolayı   bu konuda duyarlı  vatandaşlar yetkililerden  yardım istediler.
Bazı  araç sahibi vatandaşlar Belediyenin  Yola bisiklet yolu ekleyerek daralttığını  ve kendilerine göre haklı olduklarını belirttiler.