Aliağa'da Bir Yılda 38 Bin Ton Evsel Atık Toplandı

“Çöp Taksi” Hasta ve Yaşlı Vatandaşların Çöplerini Evlerinden Alıyor

Aliağa'da Bir Yılda 38 Bin Ton Evsel Atık Toplandı
Editör: Aliağa Medya
11 Şubat 2021 - 13:09
Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 112 personel ve geniş araç filosuyla 30 mahallede görev yapıyor. Sabah gün doğmadan mesaiye başlayan ekipler, gece yarısına kadar çalışmalarını sürdürüyor. Her türlü evsel nitelikli katı atıkları toplayan ve bertaraf tesislerine naklini sağlayan ekipler, kentteki cadde ve sokakların süpürülmesi, yıkanması ve dezenfeksiyonunun yapılmasının yanı sıra vatandaşların sağlıklı, temiz bir çevrede yaşaması için çalışmalarına devam ediyor.
 
Evinden çıkamayan hastaların ve 65 yaş üstü vatandaşların Hilal Masa ALO 153 ya da 0530 277 22 22 numaralı BİP, Telegram ve WhatsApp çözüm hattına taleplerini iletmeleri halinde çöpleri evlerinden alınıyor.
 
ALİAĞA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜ HANDAN ÇETİNER ŞİRİN: “TEMİZLİK KONUSUNDA HALKIMIZIN KATKILARINI BEKLİYORUZ”
Yıllık 38 Bin ton evsel atık topladıklarını belirten Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Handan Çetiner Şirin, “Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak evsel atıkların toplanmasının yanı sıra kent genelinde parkların, sokakların, caddelerin ve ibadethanelerimizin temizliğini yapıyoruz. Okullar açıldığında okul bahçelerimizin temizliğini de biz üstleneceğiz. Kent merkezinde yaptığımız rutin çalışmaların yanı sıra orman bölgelerimizde de temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızı 24 saat esasıyla sürdürüyoruz. Temizlik konusunda halkımızın da katkılarını bekliyoruz.” dedi.    
 
KISITLI VATANDAŞLARIN ÇÖPLERİ EVLERİNDEN ALINIYOR
Evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üzeri ya da evinde engelli hastası bulunan vatandaşlara “Çöp Taksi” ile hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Handan Çetiner Şirin, “153 Hilal Masa’yı arayan ve adres, telefon bilgilerini veren kısıtlı vatandaşlarımızın evlerine giderek evlerindeki çöplerini alıyoruz” dedi.