Aliağa'da  bir tavuk 6.9 gram yumurtladı

Aliağa İlçesi’nde hobi amaçlı tavuk yetiştiren İsmet Mısırlı isimli vatandaş kümesde bulduğu 6,9 gramlık yumurta görenleri şaşırtıyor.

Aliağa'da  bir tavuk 6.9 gram yumurtladı
Editör: Aliağa Medya
16 Şubat 2021 - 02:18
  Aliağa  İlçesi’nde  hobi amaçlı  tavuk yetiştiren  İsmet Mısırlı isimli vatandaş kümesde bulduğu   6,9 gramlık yumurta görenleri şaşırtıyor.
 Sabah saatlerinde kümesten yumurta almaya giden İsmet Mısırlı   tavuklarından birinin yumurtladığı yumurtanın çok küçük olduğunu görünce şaşırdı.
İsmet Mısırlı  yumurtayı eve getirerek  ailesine gösterdi. Yumurtanın boyutları Mısırlı  ailesinde  heyecan yarattı.

Çoçuklardan Cansu Mısırlı yumurta hem kendilerini hem de komşularını hayrete düşürdüğünü söyledi. Cansu Mısırlı “Çarşamba günü başımıza garip ve ilgi çekici bir olay geldi. Babam İsmet Misir tavuklarımızı beslediğimiz kümesimizden toplayıp getirdiği yumurtalar arasında çok çok küçük bir yumurtaya rastladığını ve bize göstermek istediğini söyledi. Akşam yemeğimizi yedikten sonra yumurtalara baktığımızda bu çok küçük boyuttaki yumurta ile karşılaştık. Merakımızdan araştırmak istedik ve Guinness'te rekortmen olan en küçük tavuk yumurtası 2.5 cm boyutunda ve 11 gr ağırlığındaydı. Kendi yumurtamızın ölçülerini ve boyutunu merak edip ertesi gün ölçtük. Hassas terazide ağırlığı 6.9 gr çıkan yumurtamızın boyutu da 2.5 cm civarındaydı. Bu durum karşısında hayrete düştük, yumurtamızı hep saklayacağız.” diye konuştu.