Aliağa'da av yasağının kalkmasının ardından balıkçılar bilgilendirildi

Aliağa'da av yasağının kalkmasının ardından balıkçılar bilgilendirildi
Editör: Aliağa Medya
17 Eylül 2022 - 22:46
Aliağa'da Av yasağı kalkmasının ardından  balıkçılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda  Güzelhisar cayın denize döküldüğünden itibaren  500 metre içerisinde  ve Güzelhisarcay ‘ın  içerisinde  tekne  ve   karadan  olta  veya ağlardan balık avının yasak olduğunu, bugüne kadar bu yasağa uymayanlar hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Av yasağının 1 Eylül'den itibaren sona ermesi ile birlikte  denize açılan balıkçılara  yönelik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
S.S Aliağa Su Ürünleri Kooperatif'in  ev sahipliğinde balıkçılar ile gerçekleştirilen toplantıya Aliağa Sahil Güvenlik . Kolluk Destek Tim Komutanı Halil İbrahim Arslan, Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selim Aksakallı, Aliağa Bölge Limanlar Başkanlığı personeli İrfan Asar  Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü'nde görevli Mühendis Haşim Ceyhan, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) ile Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi ve üyeleri katıldı.

Yapılacak olan denetimlerde kontrol edilen hususlar, teknelerde bulundurulması gereken belgeler ve malzemeler, su ürünleri avcılığına ilişkin yasaklar ile av yasaklarına uymadıkları takdirde uygulanacak yasal işlemler toplantıda balıkçılara anlatıldı ve uyarılarda bulunuldu. Yetkililer, 380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, 5/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği ve 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği uygulamaları dahilinde su ürünleri avcılığına ilişkin yükümlülük; sınırlama ve yasaklar hakkında genel bilgiler verdi. Ayrıca, Hava Tahminleri ile Deniz üstünde bulunan cihazlarla anlık rüzgarların verildiği anlatıldı.
Toplantıda konuşan Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selim Aksakallı ilçede üç adet su ürünleri kooperatifi iki adet balıkçı barınağı bir adet amatör balıkçı derneği ve iki adet karaya çıkış noktası bulunduğunu ve orta ölçekli su ürünleri avcılığı yapıldığını belirten Aksakallı, “Ticari amaçlı balıkçılık av araçlarına markalama işlemlerini ilçemizde kısa bir sürede tamamladık. Toplamda 48 tekneye 404 av aracına markalama işlemi yapıldı” dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli mühendis Beyza Kasar ise  başka kişilere ait teknelerin ağların  ile başka teknede   balık avının  yapılmasının yasak olduğunu belirten mühendis Beyza , Güzelhisar  Çayında olta  ve diğer araçlarla balık avı yapanların  ceza  işlem uyguladıklarını söylerken,  Aliağa Sahil Güvenlik Kolluk Destek Tim Komutanı Halil İbrahim Arslan ise Güzelhisar  Cayının içinde  ve iki  kenar çizgi arasında kalan  döküldüğü yerden 500 metre bölümünde  tekne ile balık avının yasak olduğunu ,uymayanları hakkında yasal işlemleri yapıldığı söyledi .

Toplantı sonunda   teknelerde asılı bulunan bayraklara özen gösterdikleri için balıkçılara   teşekkür eden Aliağa Sahil Güvenlik Kolluk Destek Tim Komutanı Halil İbrahim Arslan,  Özel Güvenlik sahasına girilmemesi konusunda  uyarıda bulundu.