Aliağa'da 82 asker yemin etti

Aliağa'da 82 asker yemin etti
Editör: Aliağa Medya
17 Mart 2021 - 21:02
İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında
Temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 2001/1-2’inci kısa dönem acemi eğitimini tamamlayan 82 er için yemin töreni düzenlendi.
Aliağa Cezaevi Tabur Komutanlığında düzenlenen kısa dönem askerlerin yemin törenine; İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Dursun Değirmenci ,Aliağa Garnizon Komutanı Albay, Faruk Altun , Aliağa Kampüsü Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Tokel, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız,  Şakran Cezaevi Jandarma Tabur Komutan Vekili Binbaşı Bülent Usta ,İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu ,Açık  Cezaevi infaz kurum Müdürü Yusuf Altun katıldı.
Törende korona virüs nedeniyle önlemler alınırken, yemin eden askerler acemilik eğitimini tamamladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Dursun Değirmenci kısa bir konuşma yaptı
İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Dursun Değirmencin Konuşmasının  ardından Türk Bayrağına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara ellerini koyan erler, hep bir ağızdan yemin etti. Daha sonra eğitimlerde başarılı olan askerlere ve birliğe ilk katılan askere ödüllerini protokol üyeleri tarafından  verildi.