Aliağa'da 6. Briç Turnuvası Başladı

Aliağa'da 6. Briç Turnuvası Başladı
Editör: Aliağa Medya
04 Aralık 2022 - 01:12
Aliağa Briç Kulübü tarafından düzenlenen Sarı  Master Point ödüllü Aliağa 6. Briç turnuvası başladı.


Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden briç tutkunlarının katılımıyla, Aliağa Belediyesi Düğün  Salonunda gerçekleşen turnuvada 43  masada 162  sporcu yer aldı. Aliağa Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı turnuva iki gün sürecek Türkiye Briç Federasyonu nezaretindeki turnuvanın birinci günü iki seans halinde açık ikili sistemi ile oynandı. İki günün sonunda 1-ci gün farklı bir kupa ve ödül verilecek. 2-ci gün takım maçları olacak, onlara farklı ödülleri verilecek.

Yaklaşık 15 seneden beri Aliağa  Briç Turnuvasını düzenlendiğini söyleyen  Aliağa Briç Kulübü  Yönetim  Başkanı Nurullah  Yalçın “ Briç kulübü idare etmek zor iş. Bu zor şartlarda  Aliağa Belediyesinin Desteleri ile yürüyoruz. Çok teşekkür  ediyoruz Aliağa Belediyesine ,Serkan Başkana teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonra Briç Turnuvamız Festivallerimiz devam edecek. Burada yoğun katılım var. Aliağa Briç kulübümüzde 50  üye var.  Hafta sonları  Turnuvalar  yapıyoruz.. Burada bütün yönetici arkadaşlarımızın destekleriyle güzel bir organizasyon yapıyoruz ve İzmir civarında Aliağa olarak takdir topluyoruz. turnuvada bize verilen desteklerden çok memnunuz.”dedi.

“Aliağa Belediyesi Bünyesine Geçeceğiz”

Yakın zaman  Aliağa Birin kulübün Belediye bünyesine  geçeğini belirten  BaşkanNurullah  Yalçın “Spor kulübü olduğumuz zaman belediye  bünyesine geçeceğiz . Şu anda tüzük değişimi aşamasındayız .İl Gençlik Spor Müdürlüğü o şekilde  istiyor. Biz de tüzük değişikliğimizi yaptık. Sonuçlandığı zaman belediye müracaat  edeceğiz. Yani Belediye Spor Kulübü takımı olarak yolumuza devam edeceğiz .Belediye Başkanımız söz verdi. Brinç kulübü olarak turnuvalarımız devam ediyoruz.. Bu ayın sonunda tekrar eğitim yapacağız. Biri yeni öğrenenler için toplu konutlarında misafirhanemizde yerimiz var. Orada yeni üye kayıtlarımız olacak ve eğitim vereceğiz. “şeklinde konuştu