Aliağa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Aliağa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Aliağa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Editör: Aliağa Medya
30 Ağustos 2020 - 12:29
 
30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıl dönümü, Yeni tip korona virüs nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu
yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.
 Tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Aliağa Kaymakamlığı ile Aliağa  ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı yaptı. Yaptığı konuşmada Ağustos ayının Türk tarihinin zaferler ayını olduğunu belirten Arı , “Ağustos ayı Türk tarihinin zaferler ayıdır. Ölüm fermamızın itilaf devletlerince Osmanlı devletine imzalatılan Sevr ölüm fermanın Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletin geçersiz kıldığı aydır.üyük Taarruz, sonsuza kadar bağımsız olarak var oluşumuzun, Anadolu’nun tapusunun bize ait olduğunun tescil edildiği zaferdir. Türk Milleti bütün imkansızlıkların içerisinde Atatürk’ün büyük misyon ve vizyon sahibi liderliği etrafında Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirmiştir. Bize bu şanlı devleti kurup emanet eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.”dedi. .” Dedi.
Protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi törenin ardından Aliağa kabristanlığında bulunan şehitliği ziyaret etti. Protokol üyeleri burada dualar ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Program, yapılan şehitlik ziyareti ile son buldu.
Kutlama törenlerine ayrıca, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman  , Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Aydın ,Garnizon Komutanı Hava Müh. Binbaşı Murat Günlü Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız,  Aliağa İlçe Emniyet Müdürü  Mehmet  Balıkçıoğlu ,  askeri erkan, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları  katıldı.