Aliağa'da 18 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girecek

Aliağa ‘da ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki  18 bin 400 , 17 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girecek.

Aliağa'da 18 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline girecek
Editör: Aliağa Medya
16 Haziran 2022 - 23:24
Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı. Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım-19 Kasım 2021'de, ikinci dönemdeki ara tatili 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapıldı. 7 Şubat 2022'de başlayan ikinci dönem, 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde atacak.

Tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’daki  Öğrenciler Cuma günü  saat 11.00 ’dan itibaren karnelerine okullarında düzenlenecek törenin ardından kavuşabilecek.

Aliağa  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi ile ilgili bir mesaj yayınladı. Milli Eğitim Müdürü Akyüz Şunları söyledi

Sevgili öğrenciler

Aileleriniz ve öğretmenlerimizle birlikte sizler eğitim camiamızın ortak paydasısınız. İçinizdeki insani ve vicdani değerlerinizi koruyarak, problem çözen, üreten, düşünen, yeniliklere açık, bilim ve teknolojide yetkin bireyler olarak yetiştirilmeniz için üstün bir gayret sarf ediyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim yılında, kıymetli öğretmenlerimiz bilgi ve tecrübeleriyle sizlerin yanında oldu. Tatil süresince eğlenmenizi, dinlenmenizi ve kitaplarla olan dostluğunuzu arttırmanızı tavsiye ediyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum.
Kıymetli öğretmenlerimiz,
En büyük çabamız bugünü ve yarınımızı oluşturacak evlatlarımıza, gençlerimize, değerlerimizi kazandırabilmektir. Oğrencilerimizin yetişmesinde üstün gayretler gösteren öğretmenlerimize göstermiş oldukları sabır, emek, samimiyet ve fedakarlıkları için teşekkür ediyorum.
Değerli Velilerimiz,
Ortak geleceğimiz olan çocuklarımız için öğretmenlerimizle birlikte el birliğiyle çalışmaktayız. Yıl sonunda öğrencilerimizin karnelerindeki değerlendirmeler ne olursa olsun genellemeye dönüştürmeden, öğrencilerimizin hayatına en güzel etkiyi sunacak şekilde destek sağlayacağınızı umut ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle yaz tatilinizi gönlünüzce geçirmenizi, yeni eğitim öğretim yılına hep birlikte coşkuyla okullarımızda, sınıflarımızda başlamayı temenni ederek herkese iyi tatiller diliyorum.
Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavıina girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyor, gönüllerinden geçen yükseköğretim kurumlarına ve hak ettikleri hedeflerine ulaşabilmelerini canı gönülden temenni ediyorum.” Dedi.