Aliağa 'da 15 Temmuz Programı, Şehitlerin Anılması İle Başladı

Aliağa 'da 15 Temmuz Programı, Şehitlerin Anılması İle Başladı
Editör: Aliağa Medya
15 Temmuz 2023 - 19:02
Aliağa İlçesinde ,15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. yıldönümü anma etkinlikler çerçevesinde  ilçe Şehitliği’nde yapılan Şehitleri Anma Programı ile başladı. Akabinde Camide mevlit okutuldu.

Tüm yurtta olduğu gibi Aliağa Kaymakamlığınca  hazırlanan anma program çerçevesinde, İlçe  Şehitliği’nde bir program gerçekleştirildi. 
İlçe müftüsü Ramazan Çoşkun tarafından  , tüm şehitler için dua okudu.Şehitlikteki tören protokolün şehit mezarlarına çiçek bırakmasıyla sona erdi. 
Akabinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için  mevlid-i şerif okutuldu.

İlçe müftüsü Ramazan Çoşkun  tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için dua edildi. Düzenlenen programa, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ,şehit aileleri Akparti Aliağa İlçe Başsanı Yasar Demir Ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Aliağa ilçe Başkanı Nuray Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri  ,vatandaşlar katıldı.
 Program, 21.00’de Demokrasi Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunması ile devam edecek. Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından mehteran takımı gösteri yapacak. Daha sonra öğrenciler şiirler okuyacak. Ardından ilahiler okunacak ve protokol konuşmaları başlayacak. Sondasında anma programına katılan vatandaşlara ikramda bulunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı video gösterimi yapılacak ve darbe girişimi ile ilgili video gösterimi gerçekleştirilecek. Video gösterimi sonrasında film gösterimi gerçekleştirilecek. Ardından program ilahiler ve kahramanlık türküleri ile devam edecek. Sonrasında dua edilecek. Duanın ardından saat 00.13’te tüm camilerde sela okunması ile anma programı son bulacak.