ALİAĞA ÇOCUK OYUNLARI"NIN DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

“Aliağa Kent Kitaplığı”nın çocuk dizisinden çıkan ilk yayını “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” dağıtıma çıktığı ilk günlerden itibaren büyük ilgi gördü

ALİAĞA ÇOCUK OYUNLARI"NIN DAĞITIMI DEVAM EDİYOR
Editör: Aliağa Medya
23 Aralık 2018 - 21:52


Aliağa Kent Kitaplığı”nın çocuk dizisinden çıkan ilk yayını “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” dağıtıma çıktığı ilk günlerden itibaren büyük ilgi gördü.


Aliağa Belediyesi tarafından ilk kez tamamen özgün bir tasarımla hazırlanan ve Aliağalı çocuklara yılbaşı armağanı olarak hediye edilen kitabın başta çocuklar dahil olmak üzere tüm kesimlere ulaşabilmesi için dağıtım çalışmaları sürüyor.

Tüm kesimlerce büyük bir beğeni toplayan kitabın dağıtımına Aliağa’daki anaokullarından başlandı. Anaokulu öğrencilerini mutlu eden eğitimciler tarafından ise büyük takdir toplayan kitap Aliağa’da faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilciliklerine, kütüphanelere ve muhtarlıklara da hediye edildi.

ALİAĞA ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI SERDAR BERK: “ÇOK DEĞERLİ VE BAŞARILI BİR ÇALIŞMA”
Kitabın çocuğun zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine önemli katkılar sunduğunu ifade eden Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, “Çocuk oyunları kitabı geçmiş kültürümüzün önemli bir parçası olan sokak oyunlarını yeniden çocuklarımıza aktaracak. Bu açıdan bakıldığında çok değerli ve başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.

MALİ MÜŞAVİR SELİM ERKMEN: “KİTABI İNCELERKEN ÇOCUKLUĞUMA GERİ DÖNDÜM”
Aliağa’da ilk kez çocuklara yönelik bir yayın çıkartılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Mali Müşavir Selim Erkmen, “Çok güzel bir araştırma olmuş. Kitabı incelerken çocukluğuma geri döndüm. Her sayfasında çocukluğumun renkli günlerini yeniden hatırladım. Çalışmalarından ötürü Aliağa Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Renkli içeriğe sahip 80 sayfalık kitapta topaç, çelik çomak, bezirgânbaşı, misket, saklambaç gibi geçmiş zamanların sokak oyunları gelecek nesillere yeniden öğretiliyor. Sokak oyun kültürünü geleceğe aktaracak olan yayın çocukların gelişimine ve eğitimine de önemli katkılar sunacak. Aliağa’da on binlerce çocuğa ulaştırılması hedeflenen kitabın dağıtımı planlanan program çerçevesinde devam edecek.

#Aliağaçoçuk #Aliağaçoçuğu#Aliağa