ALİAĞA ÇOCUK OYUNLARI" KİTABI MİNİK OKUYUCUSUYLA BULUŞTU

Aliağa Kent Kitaplığı”nın çocuk dizisinden çıkan ilk yayını “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” minik okuyucusuyla buluştu

Editör: Aliağa Medya
20 Aralık 2018 - 00:17
Aliağa Kent Kitaplığı”nın çocuk dizisinden çıkan ilk yayını “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” minik okuyucusuyla buluştu.



Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını Aliağa’da yaşayan çocuklara tanıtmak amacıyla hazırlanan “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları”nın dağıtımına ilçede faaliyet gösteren anaokullarından başlandı. Aliağa Belediyesi tarafından çocuklara yılbaşı armağanı olarak hediye edilen kitabı inceleyen minikler büyük mutluluk yaşadı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve çocuk

Çocuklar için tamamen özgün bir tasarımla hazırlanan 80 sayfalık kitapta topaç, çelik çomak, bezirgânbaşı, misket, saklambaç gibi geçmiş zamanların sokak oyunları gelecek nesillere yeniden öğretiliyor. Sokak oyun kültürünü geleceğe aktaracak olan yayın çocukların gelişimine ve eğitimine de önemli katkılar sunacak.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

DAĞITIM DEVAM EDECEK
Kitabın ilk dağıtımına anaokullarından başlandı. İlçede eğitim faaliyetlerini sürdüren anaokullarına yaklaşık bin 300 kitap dağıtıldı. 24 Aralık 2018 Pazartesi gününden itibaren de ilköğretim ve muhtarlıklarda dağıtımı gerçekleştirilecek.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve çocuk

ALİAĞA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
“Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” kitabının çocukların eğitimine ve gelişimine önemli katkılar sunacağını belirten Balböceği Anaokulu Kurucu Müdürü Gülşen Temiz, “Köklü tüm alışkanlıklar çocukluk döneminde başlar. Bu nedenle erken yaşta kitapla tanışmak çok önemlidir. Kitaplar, çocukların duygusal, ruhsal, bilişsel ve sosyal gelişimleri için dünyaya açılan pencerelerdir. Aliağa Çocuk Oyunları kitabı da çocuklarımıza kültürümüzün önemli bir değerini öğretecek. Aliağa’da ilk defa böyle bir yayın çocuklarımıza armağan edildi. Değerli çalışmalarından dolayı Aliağa Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar

Bir yıl süren saha araştırmaları ile hazırlanan kitapta şu oyunların anlatımları yer alıyor; “Amiral Battı, Beştaş, Bezirgânbaşı, Birdirbir, Çelik Çomak, Dokuz Taş, El Kızartmaca, Gölge Oyunu, Halat Çekme, Hulahop, İp Atlama, İp Oyunu, İsim Şehir Hayvan, İstop, Kaç Kurtul, Kağıt Uçak, Körebe, Köşe Kapmaca, Kutu Kutu, Mikado, Misket, Nuh’un Gemisi, Saklambaç, Sek Sek, Sos Oyunu, Topaç, Tren Oyunu, Tuzluk, Uzun Eşek, Üç Taş, Yağ Satarım, Yerden Yüksek”