Aliağa CHP'de Avukat Hakan Turan İlçe Başkanlığına Adaylığını açıkladı.

CHP Aliağa İlçe Başkan Adayı Avukat Hakan Turan, “Atatürk'ün kurucu genel başkanı olduğu partimizde sizlerin yoldaşlığında ve örgütün gücüyle hak hukuk adalet mücadelesinde hepimizin yolu açık olsun.”

Aliağa CHP'de Avukat Hakan Turan İlçe Başkanlığına Adaylığını açıkladı.
Editör: Aliağa Medya
22 Temmuz 2023 - 11:53
2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Aliağa Belediye Meclis Üyesi seçilen ve 4 yıldan bu yana grup sözcülüğü yapan Avukat Hakan Turan delege seçimleri öncesi CHP Aliağa İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Turan, delege seçimlerinde mavi listeye destek çağrısında bulunurken partililere de bir çağrı metniyle seslendi. 

Çağrı Metninde Atatürk, örgütün gücü ve hak, hukuk, adalet mücadelesine vurgu yapan Turan   “Gençlerin güvenini kazanarak partimizi gençleştireceğiz” dedi. Parti Örgütüne “Kıymetli partidaşlarım” şeklinde seslenen Av. Hakan Turan “Ülkemizin ekonomik ve siyasal anlamında sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu günlerde hepimizin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum. Yerelden başlayarak dargınlıkları ortadan kaldırıp bütünleşerek, aramızdaki sorunları çözüp bir araya gelerek önce 10 yıldır ellerimizden kayıp giden Aliağa Belediye Başkanlığını yeniden partimize kazandırmak; ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte yine örgütümüz ve partimiz öncülüğünde halkımızın derdine derman, hislerine tercüman olmak öncelikli hedefimizdir. Bu amaç doğrultusunda CHP Aliağa ilçe başkanlığına aday olduğumu sizlerin huzurunda beyan ediyorum.” diyerek adaylığını açıkladı. 

Av. Hakan Turan Açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Bizler tüm sorunları, aksaklıkları ve eksiklikleri biliyoruz. Önümüzdeki süreçte doğru bir yöntemle ve uyumlu bir yönetimle sorunları sistemli bir şekilde gidereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sözde değil özde mahalle temsilcilikleri kuracak, yeni seçilecek delege ve mahalle temsilcilerimizle her mahallenin sorunlarını sık sık yapacağımız toplantılarla değerlendirip, gerekirse İzmir Büyükşehir Belediyesine taşıyacağız ve bu sorunların çözümlenmesinin de takipçisi olacağız. 
Örgütümüzü güçlü kılarak ortak akılla, ekip ruhuyla birlikte yöneteceğiz. Özetle tabanın sesini yukarıya duyuracağız. Gençlerin güvenini de kazanarak partimizi gençleştireceğiz. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak siyasete kadın nezaketi ve zarafetini hakim kılacağız. 
Aliağa CHP’nin değerli üyeleri; Atatürk'ün kurucu genel başkanı olduğu partimizde sizlerin yoldaşlığında ve örgütün gücüyle hak hukuk adalet mücadelesinde hepimizin yolu açık olsun. Katılımcı, ötekileştirmeyen, demokratik, bütünleştirici, şeffaf ve yenilikçi bir yönetimin devamı için Mavi Liste’ye desteklerinizi bekliyor, bu demokrasi şöleninde tüm aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”

Av. Hakan Turan Kimdir?

1987 yılında 2 çocuklu bir ailenin  ilk çocuğu olarak Aliağa'da dünyaya geldi. 2009 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Avukatlık hayatına Aliağa'da başladı. 2019 yılında yerel seçimlerinde CHP'de Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2019 yılından bu yana Belediye Meclisinde grup sözcülüğü görevini yaptı. Evli ve 1 erkek evlat sahibidir. Meslek hayatı ve siyasi hayatı boyunca insan hakları, çevre ve doğa hakları, çevre hareketleri, siyasetin şeffaflığı, gençlerin ve kadınların siyasete katılımı, demokrasi ve adalet için etkin mücadeleler içinde yer aldı. 2023 yılında yapılacak olan CHP Aliağa İlçe Olağan Kongresinde İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.