Aliağa caddeleri tam kapanmada sakin kaldı

Aliağa caddeleri tam kapanmada sakin kaldı

Aliağa caddeleri tam kapanmada sakin kaldı
Editör: Aliağa Medya
30 Nisan 2021 - 22:29
Covid-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar devam edecek 17 günlük tam kapanma döneminin ilk gününde Aliağa ilçesindeki  ana caddelerde görülen yoğun trafik yerini sakinliğe bıraktı.
İçişleri Bakanlığı tarafından, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, “Tam Kapanma” dönemi dün akşam saat 19.00 itibarı ile tüm yurtta başlarken, Aliağa ilçesindeki  öğlen saatlerinde gözlenen trafik yoğunluğu yerini sakinliğe bıraktı.

Aliağa ilçesinde , sabah saatlerinde kısıtlamadan muaf olup işe gitmek isteyen vatandaşlar hem trafikte hem de toplu taşımalarda yoğunluk oluşturmuştu. Öğle saatlerinde ise bu yoğunluğun yerini daha sakin bir trafiğe bıraktığı gözlendi.
Aliağa ilçesindeki  birbirine bağlayan önemli kavşaklar ile kentin önemli ana arterlerinden trafik akışının normal seviyelerin altında olduğu görüntülere yansıdı. Aliağalı vatandaşlar sokak kısıtlamasını uyduğu görüldü.
Kısıtlamadan muaf olan esnaflar ise  vatandaşların  dükkanlarda  yeteri kadar şatış yapamadıklarını belirttiler.
“Denetimler sıklaştırıldı”
Sokak kısıtlamasında ilk gününde Aliağa Belediyesi   vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması, ve  kimsesi olmayan 65 yaş üstü ve acil ihtiyacı olan vatandaşların taleplerini karşılamalarını başladı. Aliağa Belediyesi  Hilal  masası çalışanları  talepleri not ederek  ekiplere bildirerek  vatandaşların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamaya başladı.
Aliağa  İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe jandarma ekipleri Denetimleri sıklaştırarak  ilçenin değişik noktalarında  araçları tek tek durdurup, sürücülerin izin belgelerini kontrol etti.
Tam kapanma süreci boyunca polis  ve jandarma ekiplerinin uygulama ve denetimlerinin kent genelinde süreceği öğrenildi.