Aliağa ,Bergama ve Menemen'in Koronavirüs Tablosu Korkutuyor

İzmir’in birçok ilçesinde olduğu gibi Aliağa,Bergama ve Menemen ilçelerinde de 2. dalganın etkisini göstermesiyle vaka sayıları artmaya başladı.

Aliağa ,Bergama ve Menemen'in Koronavirüs Tablosu Korkutuyor
Editör: Aliağa Medya
04 Eylül 2020 - 00:23
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayat Eve Sığar uygulaması bir süreden bu yana vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Uygulama ile korona virüs yoğunlukları bölge bölge görülebiliyor .
1 Haziran itibari ile normalleşmeye geçilmesinin ardından tüm Türkiye’de koronavirüs vakaları artmaya devam ederken Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasında Korono risk haritası güncelendi. İzmir’de birçok ilçenin kırmızıya büründüğü görüldü.
Karabağlar, Buca, Karşıyaka,Menemen uygulama tarafından yüksek riskli ilçeler içinde yer alırken, Aliağa, Bergama ilçelerinde çok yükseldiği gözlemlendi Ayrıca vakaların neredeyse sıfıra indiği Kınık, Beyda ve Kiraz'da COVİD-19 hastası sayılarında artış belirdi.
Tedbirler her ne kadar alınsa da risk artarak gitmeye devam ediyor. Düğünlerde, toplu taşıma araçlarında ve pazarlarda eskisi kadar dikkatli davranılmadığı için virüs buluşmalarının da önüne geçilmiyor.  Menemen’in özellikle İsmet İnönü mahallesi, Uğur Mumcu mahallesi ve Asarlık mahallelerinde edindiğimiz bilgilere göre sayılar bir hayli fazla. Korono risk haritasında Aliağa ilçesindeise bazı mahallerde  COVİD-19 hastası sayılarında artış olduğu belirdi.
,
Haritadaki renklerin anlamları
 
Kırmızı: Vakanın durumu ciddi ve hastanede.
Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.
Mor: Vaka evde izleniyor.
Yeşil: Test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan, evde izole edilen vaka.