ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN REKOR KİTAP DAĞITIMI

Dört buçuk yıl önce “Oku, Okut” projesini hayata geçiren ve proje kapsamında birbirinden değerli kültür yayınlarını kitapseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, rekor sayıda kitap dağıtımını gerçek

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN REKOR KİTAP DAĞITIMI
Editör: Aliağa Medya
07 Şubat 2019 - 13:56

Dört buçuk yıl önce “Oku, Okut” projesini hayata geçiren ve proje kapsamında birbirinden değerli kültür yayınlarını kitapseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, rekor sayıda kitap dağıtımını gerçekleştirdi. Akademik veriler ışığında yapılan çalışmalar ile yaklaşık 80 bin kitabı ücretsiz olarak vatandaşına dağıtan Aliağa Belediyesi’nin hedefi 100 bin okuyucuya ulaşmak.


 


1952 yılında kurulan Aliağa Belediyesi dört buçuk yıl önce başlattığı ve halen devam ettirdiği “Oku, Okut” projesi ile bir ilki gerçekleştirdi. Proje kapsamında oluşturulan “Aliağa Kent Kitaplığı” serileri ile Aliağa ve çevresini konu alan arkeolojiden coğrafyaya, toplumsal yaşamdan Osmanlı arşivlerine kadar birçok bilimsel çalışma Aliağalı tarihseverler ile buluşturuldu.


 


Özellikle Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık kültür mirasını gelecek nesillere ulaştırma hedefi ile yola çıkan Aliağa Belediyesi, “Aliağa Kent Kitaplığı” serilerinde arkeoloji, tarih, coğrafya, kentleşme, sanayileşme toplumsal yaşam ve dönüşümü gibi konulara ağırlık verdi. Yine bir ilki gerçekleştirilen Aliağa Belediyesi “Aliağa Kent Kitaplığı”nın ilk çocuk serisi olan “Aliağa ve Çevresinde Oynanan Geçmişten Günümüze Çocuk Oyunları” kitabını da Aliağalı çocuklarla buluşturdu. 


 


HEDEF 100 BİN OKUYUCU


Son dört buçuk yılda yaklaşık 80 bin kitabı ücretsiz olarak okuyucu ile buluşturan Aliağa Belediyesi, 100 bin okuyucuya ulaşarak kendi rekorunu kırmayı hedefliyor. Bölge tarihinde ilk defa bir kurum kitap dağıtımında rekor seviyelere ulaştı. Vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan kitaplar aynı zamanda kütüphanelere ve üniversitelere de akademik kaynak olarak hediye edildi.


 


2 BİN 780 SAYFALIK DEV ARŞİV OKUYUCU İLE PAYLAŞILDI


Aliağa Belediyesi bugüne kadar “Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayınladığı; 120 sayfalık “Aliağa’nın Antik Kentleri”, 432 sayfalık ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’, 320 sayfalık “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Belgeler ve Yeni Araştırmalar, 1.Cilt”, 600 sayfalık “İlk Çağ’dan 21. Yüzyıla Aliağa Tarihi”, 400 sayfalık ‘Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu’, 446 sayfalık “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Son Araştırmalar ve Disiplinler Arası Çalışmalar, 2.Cilt”, 215 sayfalık “Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16. Yüzyılda Güzelhisar”, 247 sayfalık “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20. Yüzyıl” ile toplam 2 Bin 780 sayfalık dev bir arşivi ücretsiz olarak okuyucu ile buluşturdu.