Aliağa Belediyesi'nden Kadınlar Günü'ne Özel Tiyatro

Aliağa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir tiyatro gösterisi ile kutladı

Aliağa Belediyesi'nden Kadınlar Günü'ne Özel Tiyatro
Editör: Aliağa Medya
09 Mart 2019 - 20:23

Aliağa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir tiyatro gösterisi ile kutladı.


 Aliağa Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Anka’ isimli tiyatro oyunu gösterime sunuldu. Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenen oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.


 Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Sanat Yönetmeni Demet Saka’nın hem yazdığı hem de yönettiği oyunda ALBET kadın oyuncuları sahne aldı. Oyunda rol alan Aylin Odabaş, Hande Ülker Şen, Gülden Develi, Gamze Gökalp, Pelin Türker, Sema Yıldırım, Şerife Aydın, Aybüke Ateş, İlayda Bilgin, Selinay Şahin ve Okyanus Saka gösterdikleri performansla profesyonellere taş çıkardı. Oyunun en küçük oyuncusu 11 yaşındaki Okyanus Saka ise oyunculuk yeteneği ile izleyenleri kendine hayran bıraktı.


 İsmini Zümrüdü Anka kuşundan alan oyun masalsı bir dille izleyiciye aktarıldı. Oyunda toplumun kadın cinsiyetine biçtiği rol ve beklentiler ele alınırken cinsiyet eşitliğinin temel bir insanlık hakkı olduğu vurgulandı. Toplumun farklı kesimlerinden kadın hikâyelerine ayna tutulurken kadın olmanın altı çizildi.


 Tiyatroseverlerden tam not alan oyunun sonunda Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin tüm oyuncuları tebrik ederek yönetmen Demet Saka ve oyunculara teşekkür çiçeği takdim etti.


ALİAĞA HABERLER/ SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarizmir/

 ASEV SANAT YÖNETMENİ DEMET SAKA: “ASLINDA HEP AYNI ŞEYLERİ HİSSEDİYORUZ”


Özel bir günde sahne almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten ASEV Sanat Yönetmeni Demet Saka, “Oyunumuzu çok kısa bir zaman içerisinde 11 kadın oyuncu ile hazırladı. Ülkemizdeki kadın profillerine küçük bir pencere açmak istedik. Kadınlar olarak duygularımız hep aynı. Nerde yaşarsak yaşayalım nasıl yaşarsak yaşayalım aslında hep aynı şeyleri hissediyoruz. Toplumumuzdaki cinsiyet farlılıklarını ortaya koyduk. Seyircinin yoğun ilgisi bizleri hem motive etti hem de gururlandırdı. Her zaman yanımızda olan bizleri her zaman destekleyen Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.






Cumhur İttifakı MHP Aliağa belediye Başkan Adayı Serkan Acar

#Aliağa #AliağaBelediyeBaşkanAdayı #yinedenserkanacar