Aliağa Belediyesi'nden çıkarılan işçiler Şavur'u Andı

Aliağa Belediyesi'nden çıkarılan işçiler yaşamını kaybeden  işçi Mehmet Emin Şavur anısına Aliağa Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi

Aliağa Belediyesi'nden çıkarılan işçiler Şavur'u Andı
Editör: Aliağa Medya
28 Eylül 2019 - 11:20
Aliağa Belediyesi'nden çıkarılan işçiler yaşamını kaybeden  işçi Mehmet Emin Şavur anısına Aliağa Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Ellerinde Şavur'un fotoğrafını taşıyan işçiler, belediye kapısına siyah çelenk bıraktı. Basın açıklamasına Mehmet Emin Şavur'un ölmeden önce verdiği röportaj ile başlayan işçiler "Mehmet Emin Şavur ölümsüzdür" sloganları attı. Mehmet Emin Şavur’un verdiği röportajda, “Bugün Aliağa Belediyesinden işten atılan arkadaşlarım adına söz almaktayım. Demokrasi Meydanı’nda yaptığımız basın açıklamasına katılan arkadaşlarımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Gerek Siyasi Parti örgütleri, gerek sivil toplum kuruluş örgütleri, gerek Aliağa halkı ve kamuoyuna arkadaşlarım adına tek tek teşekkür ediyorum. Bize destek verdikleri için, burada bulundukları için, direnişimize sahip çıktıkları için herkese çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz 5 Yıl önce de buradaydık, bugün yine buradayız, 5 sene sonra tekrar burada olacağız. Sonuçta biz bu Aliağa da emek veren, yaşayan halkız. Hep birlikte yaşayan Aliağamızın nüfusu içerisinde birer bireyiz. Bugün Aliağamızda yaşanan işçi kıyımına dair, Aliağa halkından tek ricamız, bu kıyıma sessiz kalmamaları adına bu direnişimize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Malum işten çıkarılacağı söylenen işçi sayısı da çok fazla. Ama eminim birleşerek kazanacağımızı, direnerek kazanacağımızı herkese göstermek adına bu süreçte bizi yalnız bırakmamalarını bekliyoruz. Herkese buradan direnişimize katılan bütün herkese tek tek arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum ve Diren Aliağa Diyorum.” İfadelerine yer verilmişti.

“Direne direne kazanacağız”

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilcisi Doğanşah Aydın "O direnmenin zaferle sonuçlanacağına inanan direnişçi bir dostumuzdu. Yakalandığı amansız hastalık bile onu asla mücadelesinden vazgeçirmedi, soranlara ‘mücadelem birdi iki oldu’ diye cevapladı yaşama olan bağlılığı ile. Belki sen gittin akşam olmadan, ve ardında güzel gözlü iki çocuğu ve sevdanı bırakarak… Sana sözümüz söz olsun asla vazgeçmeyeceğiz mücadelemizden, sana söz olsun geride bıraktığın o iki pırlanta çocuğunun, eşinin hakkını yedirmeyeceğiz vebalden, selamdan duadan bahsedenlere. Biz duyuyoruz seni “Ben Mehmet Emin Şavur Ölmedim Direnişteyim.” diyorsun. Biz de diyoruz ki direne direne kazanacağız." İfadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından belediyedeki işlerinden atılan işçiler belediye önüne siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından işçilerden bir tanesi   belediye binasına girmeye  teşebbüs etmesi üzerine bina önünde bekleyen polis ekipleri ve işçiler arasında kısa süreli bir gerginlik çıktı.