Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri 2020 Yılında Da Güven Verdi

Aliağa Zabıtası 2020’De De Huzuru Tesis Etmek Ve Halk Sağlığını Korumak İçin Çalıştı

Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri 2020 Yılında Da Güven Verdi
Editör: Aliağa Medya
04 Ocak 2021 - 23:16
Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2020 yılında kent genelinde huzuru tesis etmek ve halk sağlığını korumak için çalışmalarına aralıksız devam etti. Zabıta Müdürlüğü bir yıllık dönemde vatandaşlardan gelen 2 bin 941 ihbar ve şikâyete müdahale etti. Kabahatler Kanunu kapsamında 189, Aliağa Belediyesi Encümeni kararları doğrultusunda ise 78 yasal işlem gerçekleştirdi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşın refah ve huzuru için 1 müdür, 1 zabıta amir vekili ve 24 zabıta memuru olmak üzere toplam 26 personelle Aliağa Merkez ve Yeni Şakran Mahallesi’nden Helvacı’ya kadar çok geniş bir alanda dört devriye aracı ve dört motorize ekiple 7/24 esasına göre görev yapıyor.

2 Bin 941 İhbara Müdahale Edildi
Aliağa’nın esenliği için çalışan Zabıta Müdürlüğü Hilal Masa’nın Alo 153 veya 0 530 277 2222 WhatsApp hattına vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri değerlendiriyor. 2020 yılında Zabıta Ekipleri, vatandaşlardan gelen 2 bin 941 ihbar ve şikâyete müdahale etti.

Çözüm Odaklı Çalışma
Faaliyetlerini çözüm odaklı sürdüren zabıta ekipleri kent genelinde ruhsatlandırma, dilenci ve hurdacı şikâyetleri, kaldırım işgali, yol işgali, gürültü, çevreyi kirletme, yer izni gibi konulara anında müdahale ederek vatandaşların şikâyetlerinin çözüme kavuşturuyor. Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından geçen yılın 12 aylık döneminde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında 189, Aliağa Belediyesi Encümeni kararları doğrultusunda ise 78 yasal işlem gerçekleştirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalarda 331 işletmenin ruhsatlandırılması sağlandı.

Sağlıklı Ve Güvenli Alışveriş İçin Sıkı Denetim
Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak için yıl boyunca kent genelinde denetimler gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri ayrıca yıl içerisinde periyodik olarak gerçekleştirdiği denetimlerini özel günlerde de sıklaştırdı.  Market, alışveriş merkezi, unlu mamüller gibi çeşitli gıda satan işletmelerde ve pazar yerlerinde ürünlerin son kullanma tarihlerini, raf fiyatı ile kasa fiyatının uyuşup uyuşmadığı, üretim yerleri ve işletmelerin aldığı hijyen, Kovid19, sosyal mesafe tedbirlerinin yanı sıra ruhsatlarında yer alan iş kollarının fiili durumlarına uygun olup olmadığı kontrol edildi.

Kovid-19 Tedbirlerine Uyulması Sağlandı
Koronavirüs salgını sürecinde ise İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararları doğrultusunda Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü süratle harekete geçerek Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerekli uygulamaları yerine getirdi. Ortak yaşam alanlarında ekipler tarafından gerekli denetimler yapılarak Kovid-19 tedbirlerine uyulması sağlandı.