Aliağa Belediyesi yaptı, İzmir Büyükşehir kazdı! İşte Modern bir Caddenin son hali!

Vatandaş İZSU ve İZBETON'a isyan etti. Bozduğunuz gibi düzeltin.!

Aliağa Belediyesi yaptı, İzmir Büyükşehir kazdı! İşte Modern bir Caddenin son hali!
Editör: Aliağa Medya
23 Mart 2024 - 16:44
Kuzey Ege Otoyolu- Aliağa bağlantısını sağlayan Siteler Mahallesi’nde kent trafiğinin büyük ölçüde yükünü çeken ana arterlerden Necmettin Giritlioğlu Caddesi  bundan yaklaşık 2-3   sene öncesi Aliağa Belediyesi tarafından asfaltlanarak ve peyzaj çalışmalarıyla modern ve örnek bir caddeye dönüştürüldü. Aliağa Belediyesi, yaptığı çalışmalarla tonlarca  sıcak asfalt serimi yaparak caddeyi modern bir görünüme kavuşturdu. Cadde, şerit çizgilerinin yenilenmesiyle kullanıma açıldı ve yaklaşık  2-3  yıldan bu yana şehrin trafik akışında önemli bir işlev üstlendi. Bakımlı ve modern görünümü ile şehre gelenlerin ilgisini çeken cadde son aylarda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kazı ve hat döneme çalışmaları sonucu tanınmaz hale geldi.

İZSU, “Boru Döşeyeceğim” diyerek kazdı

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU geçtiğimiz kış aylarında boruları geçirmek iddiasıyla caddenin büyük bölümünü kazdı. Aylarca süren çalışma araç kullanıcılarını ve vatandaşları çileden çıkardı. Aylarca toza, çamura ve gürültüye maruz kalan çevre sakinleri bir türlü bitmeyen çalışmalar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesine şikâyet yağdırdı. Vatandaşlar, 15 günde bitecek bir çalışmanın aylarca sürmesine adeta isyan etti. Boruların döşeme işini aylar süren çalışmayla tamamlayabilen İZSU, bozulmuş yolu öylece bıraktı. “Yolu ne zaman tamir edeceksiniz” diye soran vatandaşlara İZSU tarafından “İZBETON şirketimiz gelip yolu yapacak” cevabını verildi. Vatandaşların aylardır süren şikâyetine uzun süre kayıtsız kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sonunda gelip yolun tamirat çalışmasını yaptılar. Ancak yapılan tamirat sonrası ortaya savaştan çıkmış bir cadde görüntüsü çıktı. Yarım yamalak yapılmış yama, bozulmuş kaldırım ve refüjler, eğreti duran aydınlatma direkleri ve trafik tabelaları ,yol kullanıcıların mal ve can   güvenliğin tehlikeye sokulması vatandaşların tepkisini çekti.

Vatandaşlardan Büyükşehire çağrı: caddeyi düzeltin!

Necmettin Giritlioğlu Caddesinin İZSU çalışmalarının ardından oluşan kötü görüntüsünü Aliağa Medya'ya ulaştıran Aliağalılar “Caddenin altına boru döşeme işi 3 ay sürdü. Yolun tamiratını sorduğumuzda bize İZBETON gelip yolu eskisi gibi yapacak dediler. Sonra bozdukları yeri yama yaptılar ve yolun bitmiş hali bu. Orta refüj yol aydınlatma direkleri trafik tabelaları perişan halde. İZSU'ya sorduğumuzda bizim işimiz bitti İZBETON'un sorunu diyor. İZBETON'a sorduğumuzda biz yapıp çıktık bu kadar olur diyorlar. Daha geçen yaza kadar modern, çok güzel bir caddemiz vardı. Caddemizi bu hale getiren İzmir Büyükşehir'in biran önce caddemizi eski haline getirmesini istiyoruz” şeklinde konuşuyor.