Aliağa Belediyesi Sivrisinekle Mücadelesini Sürdürüyor

Aliağa Belediyesi Sivrisinekle Mücadelesini Sürdürüyor
Editör: Aliağa Medya
09 Mayıs 2021 - 21:35
Aliağa Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte özellikle yaz aylarında vatandaşlara rahatsızlık veren sivrisinek ile mücadele çalışmalarına hız verdi. Ekipler çalışmalarını kent genelinde sivrisineklerin üreme kaynakları olan rögar, foseptik, otluk ve sulak alanlarda yürütüyor.

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Vektörle Mücadele Ekibi, sivrisinek, karasinek ve diğer rahatsız edici unsurların yok edilmesi amacıyla Ocak ayında başladığı larva mücadelesini şimdi de kentin dört bir yanında yoğunlaştırdığı vektörle mücadele çalışmalarıyla sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla rahatsız edici tüm vektörlerin ortadan kaldırılması ve bu sayede vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri amaçlanıyor.

Aliağa’da gerçekleştirilen çalışmalar sırasında doğaya ve diğer canlılara zarar vermeyen biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanılmasına dikkat ediliyor. Mücadelede, canlıların yaşam alanlarına zarar vermeden, sadece larva karşıtı biyolojik larvasitler kullanılıyor.