Aliağa Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclisi Toplandı

Aliağa Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Editör: Aliağa Medya
07 Haziran 2023 - 01:22
Aliağa Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, 6 Haziran 2023 Salı günü saat 18:00’da, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi.
Meclis toplantısı, 02.05.2023 ve 05.05.2023 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanması ile başladı. Başkanlıktan gelen 7 maddelik önergenin ve komisyondan gelen 5 maddelik raporun oylanmasıyla devam etti.
Başkanlıktan gelen önergelerden oylamaya sunulan, 1, nolu önerge. Madde İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale edilirken 2,4,5,6. nolu maddeler oy birliğiyle İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi.
Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında oylamaya sunulan, Yeni Mahalle ve Yeni Şakran Mahallelerinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesine göre bölünüp, sınırlarının belirlenerek, bölünen mahallelere isim verilmesi görüşülmesi önergesi oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.
3. Lige yükselen Aliağa Futbol takımı için ve Aliağa’ya profesyonel liglere yakışır bir stadyum yapılması ihtiyacı hasıl olduğundan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Aliağa’ya 8 bin kişilik FİFA standartlarında modern bir stadyum yapılmasına kararlaştırılmıştır. Bu nedenle, 2023 Mali Yılı Bütçesinde öngörülmemiş olan yeni stadyum projesi için Fen İşleri Müdürlüğü Bütçesi’ne 300 Milyon TL ek bütçe yapılması hususunun görüşülmesi önergesi İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına oy birliğiyle havale edildi.
Türkiye Jokey Kulübü Derneği ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi, gerçekleştirilecek ortak hizmet projesi kapsamında Aliağa Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan Aliağa Hipoterapi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışacak personelin eğitimi, merkezdeki hizmetlerin yürütülmesine ilişkin danışmanlık desteği alınması hususlarında protokol imzalamak, gerekli iş ve işlemleri yürütmesi amacıyla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi önergesinin kabulüne oy birliğiyle karar verildi.
Komisyondan gelen raporlar kapsamında oylamaya sunulan 1,2,3, nolu rapor komisyonlardan geldiği şekliyle, 4 ve 5 nolu raporların komisyondan geldiği şekliğiyle kabulü oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler kısmında söz alan İYİ Parti meclis üyesi Sedat Sarı, Stadyuma harcanacak kaynakların Aliağa Mesleki Hastalıklar Hastanesi’ne tamamlanma sürecine etkisi hakkında konuştu. Sarı “Stadyumun tamamını gençlik ve spor bakanlığı yapıyor olsaydı belki bu konuşmaya gerek kalmayacaktı. Sadece Aliağa mesleki hastalıkları hastanesi ne durumda diye soracaktım. Tabi ki yapılacak inanıyoruz ama çabuk bitsin diye kaygılarımızı dile getirmek durumundayız. Hal böyleyken 200 milyon civarında bir kaynağı stadyuma harcarsak ve hastanenin olur da tamamlanması gecikirse stadyumun yapılması mutluluk değil tam tersine bir üzüntü içimizde bir dert olarak kalacak. Hastane ne durumda olası bir gecikmeyle alakalı buraya harcayacağımız kaynaklar hastane için kullanılamaz mıydı?” dedi.

“Aliağa Belediyesi Tüm Yükümlülüklerini Yerine Getirdi”

Aliağa Belediyesi’nin protokol gereği tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Aliağa mesleki hastalıkları hastanesi ile ilgili 9 Eylül Üniversitesi ile bir protokol yapmıştık. Aliağa Belediyesi tüm yükümlülüklerini yerine getirdi. Birincisi yer teslimi yaptı. İkincisi kaba inşaatını tamamlayıp üniversiteye teslim etme yükümlülüğü vardı. Protokol gereği tüm yükümlülüklerimizi geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. Yer teslimleri ve kaba inşaatı tamamlayıp 9 Eylül Üniversitesi’ne teslim edildi. Aldığımız bilgiye göre bildiğimiz 1 yıl gibi bir süre zarfında biteceğini ümit ediyoruz. Aliağa Belediyesi’nin orayla herhangi bir bağlantısı kalmadı. 9 Eylül Üniversitesi tarafından geri kalan işleri tamamlanıyor” dedi.
Ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Musa Özcan, kentsel dönüşüme öncelik verilmesini istedi. Özcan: “Bir deprem yaşadık. Hala on binlerce insan çadırda, K-konteyner kentte kalıyor. Önceliğimiz her belediye temizlik, sağlık hizmetlerini yapsın ama eğlencedir, spordur önceliğini ötelesin. 500 adet konut yapabilirdik 300 milyonla. Kentsel dönüşüme katkı sağlardık. Deprem her an olabilecekmiş gibi. Keşke bu önceliği yapsaydınız.” dedi.

“Kentsel Dönüşümle İlgili Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Serkan Acar: Engelliler için Hippoterapi Merkezimiz devam ediyor.  Bir yandan vatandaşın sosyal yaşamı için Doğa Park projemiz devam ediyor. Bir yandan gençlerimiz yeni mahallede sportif, sosyal aktivitelerini yapabilsin diye oraya bir spor ve yaşam merkezimiz devam ediyor. Bir yandan diğer projelerimiz Şakran’da ihtiyaç var diye kapalı pazaryeri çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Aliağa’ya yakışan her şeyin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Kentsel dönüşümle de ilgili biliyorsunuz sarı konutlarda çalışmalarımız devam ediyor. “ dedi.
Meclis toplantısı, dilek ve temennilerin ardından ikinci birleşimin 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 18:00’de yapılmasına karar verilmesiyle noktalandı.