Aliağa Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi Toplandı.

Aliağa Belediyesi’nde Oybirliği Meclisi

Aliağa Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi Toplandı.
Editör: Aliağa Medya
05 Ağustos 2020 - 01:30
Aliağa Belediyesi Meclisi, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şeklide toplandı. Aliağa Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında başkanlıktan gelen önergeler kapsamında Meclis İkinci Başkan Vekili Hilal Sadıkoğlu'nun istifasından boşalan ikinci başkan vekilliği için kalan süreyi tamamlamak üzere oylama yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Meclis Üyesi Hakan Şimşek ikinci başkanvekili olarak seçildi.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Koronavirüs nedeniyle tüm önlemler alındı. Meclis salonuna girerken meclis üyelerinin ateşleri tek tek ölçüldü. Meclisin açılışında meclis üyelerinin geçmiş Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Acar, “Allah birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar nasip etsin” dedi. Meclis toplantısı Temmuz ayı olağan meclis toplantısı tutanağının okunup oylanmasıyla başladı. Meclis toplantısında başkanlıktan gelen önergeler kapsamında bir numaralı madde oybirliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İkinci madde kapsamında Meclis İkinci Başkan Vekili Hilal Sadıkoğlu'nun istifasından boşalan ikinci başkan vekilliği için kalan süreyi tamamlamak üzere seçim yapıldı. Meclis Üyeleri Hakan Şimşek ve Savaş Dağdeviren aday olduğu seçimde yapılan gizli oylama sonucunda Hakan Şimşek ikinci başkan vekilli olarak seçildi. Üçüncü, dördüncü maddeler oybirliği ile kabul edilirken beş numaralı madde Çevre, Sağlık ve Esnaf Komisyonlarına, altıncı maddenin İmar Komisyonuna, yedinci maddenin Plan ve Bütçe Komisyonuna, sekizinci ve dokuzuncu maddelerin İmar Komisyonuna havalesine oybirliği ile karar verildi. Oturumda başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Mecliste komisyondan gelen raporlar komisyonlardan geldiği şekilde mecliste oybirliği ile kabul edildi.  
Toplantının  sonunda dilek ve temenni bölümünde söz hakkı alan CHP Aliağa Belediye meclis üyesi Savaş Dağdeviren İlçemizde bulunan merkez camiin avlusuna gölgelik yapılmasını gerektiğini belirtmesi üzerine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar belediye olarak gerekli çalışmaların  yapıldığını fakat camiinin sit alanın içerisinde bulunduğundan bazı konulardan sit kurulundan izin alınması gerektiğinden belediye olarak müracaat ettiklerini söyledi. Başkan Acar şayet kuruldan olumlu  cevap verildiğinde  gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
Toplantıda bir sonraki meclis toplantısının tarihi 8 Eylül saat 18:00 olarak belirlendi. Öte yandan meclis toplantısı Aliağa Belediyesi web sitesinden canlı olarak yayınlandı.