Aliağa Belediye Meclisinde Gemi Söküm ve Uyuşturucu Tartışması

CHP Belediye Meclis Üyesinden İbrahim Doğangül’den gemi sökümde uyuşturucu trafiği iddiası

Editör: Aliağa Medya
19 Nisan 2024 - 19:01

31 Martta yapılan seçimlerde Aliağa'da MHP'li Serkan Acar'ın üçüncü kez Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Belediye Meclisinin 2. oturumu yapıldı. Hararetli geçen belediye meclis toplantısına CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül İzmir Büyükşehir Başkanının ismini “Cemil Bayık” dedi. Binlerce kişinin istihdam edildiği Gemi Söküm sektörüne “uyuşturucu trafiğinin durağı anılmasın ”dedi

“Uyuşturucu trafiğinin duraklarından biri olarak anılmayı hak etmesin”

CHP Belediye Meclisi grup sözcüsü İbrahim Doğangül, Belediyenin faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumun sonunda dilek ve temennileri olduğunu belirterek söz istedi. Doğangül sözlerine “Dün veya evvelsi gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Bayık'ın” diyerek sözleri ile başlaması üzerine Hilal Sadıkoğlu Akar ve diğer meclis üyeleri “Tugay soy ismi” söylemesi üzerine İbrahim Doğangül pardon diyerek sözlerini şu şekilde devam etti; “Cemil Tugay’ın.” Cemil Bey, gemi söküm tesislerine 3 tane nükleer atık yüklü gemilerin gelmesini duymuşsunuzdur. Gemi söküm tesisleriyle ilgili bizim bir önerimiz var. Belediye başkanımız olarak siz, meclis olarak biz, büyükşehir, çevre örgütleri, Aliağa’da yaşayan herkesle birlikte bu konuya kalıcı bir çözüm bulmak için çaba göstermek istiyoruz. Bu konuda katkılarınızı istiyoruz.

Büyükşehir belediyemizle de görüşeceğiz. Biz artık her gemi gelişinde, asbest geliyor, zehir geliyor. Bunlardan gerçekten usandık, yorulduk ama o zehir, asbest geliyorsa ona tepki göstermek de gerekiyor. Ne gemi sökümün sanayisine karşıyız ne de ne de ülkemizin ekonomik olarak bu yarardan mahrum kalmasını istiyoruz ama bu kentte beraber yaşıyoruz, bu konuyu köklü olarak çözmek için çaba göstereceğiz. Bu işin içinde sağlık bakanlığı diğer kamu kuruluşları olsun. Biz oturalım GEMİSANDER diğer gemi sanayisi işçisi arkadaşlarla da, onlar da bu ülkenin insanları tartışalım, konuşalım orada çalışan işçiler daha iyi koşullarda çalışsınlar. Onların başına iş kazası dediğimiz iş cinayetleri gelmesin ve gemi söküm tesislerimizle ne iş cinayetleriyle ne de uyuşturucu trafiğinin duraklarından biri olarak anılmayı hak etmesin. Böyle bir şey olmasın. Bunların üstünde beraber çalışalım temennim budur”. Dedi.

Bu sözlere meclis üyelerinin tepki göstermesi üzerine CHP Belediye Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül: “Televizyonda.bakın şu anlamda söylüyorum benim öyle bir iddiam yok. “İfadelerini kullandı.

CHP Belediye Meclisi grup sözcüsü İbrahim Doğangül’ün bu sözleri tepkileri sebep oldu.  Meclis toplantısını izleyen AK parti Aliağa İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Ateş CHP’li Meclis grup sözcüsü Doğangül’e yüksek sesle “Cemil Bayık Bir teröristtir. Öyle bir iddia size yakışmıyor. Gemi sökümde Uyuşturucu trafiği yok.” diye sert tepki gösterdi.