yerel, haber, haberler, gündem, aliağa, izmir, son dakika,aliağa medya, aliaga haber ,bakırçay,aliağa gelişmeler, Serkan Acar,Aliağa Belediyesi

Aliağa Belediye Meclisi Toplanıyor

Dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (CDVID-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında ertelenen Aliağa Belediye Meclisi yarın toplanıyor.

Aliağa Belediye Meclisi Toplanıyor
Editör: Aliağa Medya
08 Haziran 2020 - 23:19

İçişleri Bakanlığı’nca gönderilen genelgeye istinaden Temmuz ayına kadar ertelenmiş olan belediye meclis toplantısı yeniden yapılmaya başlanıyor.

Yarın saat 14,00’te ilk oturumunu gerçekleştirecek olan Haziran ayı Aliağa Belediye Meclis Toplantısı’nın üç oturumda tamamlanması öngörülüyor.

Mart ayı Meclis toplantı tutanağının okunup onaylanması ve bilgilendirmelerin ardından gündem dışı önergelerin alınmasıyla devam edecek olan Aliağa Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyon raporları görüşülecek.

 

BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELER

  • Mülkiyeti belediyemize ait İlçemiz Atatürk mahallesi, Güneş sokak No 19/C (681 ada 6 parsel) adresinde bulunan 42 numaralı bağımsız bölümün 10 yıl süre ile kiralanması hususunun görüşülmesi
  • İlçemiz, kültür mahallesi 203/1 sokak No 8 adresinde ve Yıldıztepe Mevkiisindeki yerde kahvaltı evi açmak için bu mevkiinin ticaret aksı olarak belirlenmesi talebinin görüşülmesi.
  • İlçemizde mülkiyeti belediyemize ait taşınmazlarda kiracı olarak faaliyet gösteren işletmelerden faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin Mart, nisan ve Mayıs ayı kira tahakkuklarınınilgili mevzuat çerçevesinde iptal edilerek tahsil edilmemesi hususunun görüşülmesi.
  • Belediyemizce Yatırım Harcamalarının Karşılanması ve COVID-19 ile Mücadele Kapsamında Kullanılması için İller Bankası A.Ş.’den 15,175,275,29 TL nakit kredi kullanılması ve 5393 Sayılı Belediye kanunu’nun 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydı ile krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmak üzere Belediye başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi.
  • 2019 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi
  • 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi.
  • Belediyemiz Meclisi bünyesinde kurulu bulunan ve görev süresi dolan zorunlu komisyonlar İmar komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu ile Belediyemiz bünyesinde 2020 yılı içerisinde kurulması istenen komisyonların belirlenerek, kaç kişiden oluşacağı, görev sürelerinin belirlenmesi ve üye seçimlerinin yapılması hususlarının görüşülmesi.
  • Aliağa Askerlik şubesi’nin talebine istinaden, İlçemiz 833 ada, 1 ve 2 parsel sayılı taşınmazların üzerindeki mevcut tahsisin kaldırılarak, İlçemiz siteler Mahallesi, İnönü Bulvarı No 15/1 (901 ada 1 parsel) adresinde yapımı devam eden belediye Ek hizmet binasının zemin katında 3 oda ve 1 arşiv odasının Aliağa Askerlik şubesi olarak kullanılmak üzere 2018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve kontrol Kanununun 47. Maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesi gereğince 25 yıl süreyle tahsis edilmesi hususunun görüşülmesi.
  • Aigai antik kenti ile ilgili olarak Belediyemiz ile manisa Valiliği İl kültür turizm müdürlüğü ve Aigai kazısı Başkanlığı ile Belediyemiz arasında 5393 Sayılı yasanın 75. Maddesi uyarınca protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.
  • Mülkiyeti belediyemize ait İlçemiz 833 ada 1 parsel sayılı 803.00 m2 miktarlı taşınmazın üzerinde mevcut yapılar ile birlikte 833 ada 2 parsel sayılı 748.00 m2 miktarlı taşınmazın üzerinde mevcut yapılarla birlikte, 832 ada 1 parsel sayıla 360.00 m2 miktarlı taşınmazın üzerindeki mevcut yapılar ile birlikte ve 832 ada 3 parsel sayılı 512.00 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmazların ayni sermaye olarak Aliağa belediyesi Petrol A.Ş.’ne devredilmesi için belediye Başkanı Serkan Acar’a ticaret mahkemesine değer tespiti yapmak üzere TTk 343. Maddesi kapsamında yetki verilmesi ve mahkemece belirlenecek bedel üzerinden ayni sermaye olarak devir işlemlerini yapmak üzere belediye Encümenineyetki verilmesi hususunun görüşülmesi
  • Belediye meclisimizin 05,11,2019 tarih ve 417 nolu kararı ile Aliağa belediyesi’ne, Aliağa belediyesi Petrol A.Ş.’ye ve Aliağa belediyesi Jeotermal A.Ş.’ye nakitborçlanma yetkisi verilmiş olup, borçlanma yetkisi verilen Meclis kararına “Belediye ve bağlı kuruluşlarının finansmanı için belediye gelirlerinin teminat ve temlik verilmesi” ibaresinin ilave edilmesi gerektiğinden, konunun görüşülmesi
  • Encümen üyelerinin seçilmesi (gizli oylama, 2 kişi)

 

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

  • 03,02,2020 tarihli dilekçeye istinaden, belediyemiz Meclisinin 01,10,2019 tarih ve 386 sayılı kararı ile reddedilen; ilçemiz 225 numaralı parselin ( Yalı mah. Adacık küme Evler No 18/1) içkili yer bölgesine ilave edilmesi talebine ait Çevre ve Sağlık komisyonu ile Esnaf Komisyonu raporlarının görüşülmesi.
  • İlçemiz, Nemrut körfezi’nde yer alan Nemport liman İşletmeleri A.Ş. tarafından “liman amaçlı” hazırlatılan 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı tekliflerine ilişkin 06,07,2011 tarih ve 27986 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin tebliğ ve 3194 Sayılı İmar kanunu’nun 8. Maddesinin © fıkrası uyarınca belediyemizce uygunluk görüşü verilmesine ilişkin İmar komisyonu raporunun görüşülmesi.
  • İlçemiz “İlave İskele Alanı” amaçlı 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifine ilişkin 3194 sayılı İmar kanununun 8. Maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi uyarınca ve 06,07,2011 tarih ve 27986 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğin “Kurum Görüşlerinin Alınması” başlıklı 7. Maddesinin 4 (a) ve 6. Bentleri uyarınca Belediyemizce uygunluk görüşü verilmesine ilişkin İmar Komisyonu Raporlarının görüşülmesi.
  • İlçemiz 736 ada 1 numaralı parselin (siteler mah. 9 Eylül Cad no 11) içkili yer bölgesine ilave edilmesi talebine ilişkin Çevre ve Sağlık komisyonu ile Esnaf komisyonu raporlarının görüşülmesi
  • İlçemiz Arapçiftliği mevkii “Liman ve Liman Geri Sahası” amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu plan teklifine ilişkin 3194 Sayılı İmar kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi uyarınca ve 06,07,2011 tarih ve 27986 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama sürecine İlişkin Tebliğin “Kurum Görüşlerinin Alınması” başlıklı 7. Maddesinin 4(a) ve 6ncı bentleri uyarınca Belediyemizce uygunluk görüşü verilmesine ilişkin İmar komisyonu raporunun görüşülmesi.
  • 17,02,2020 tarih ve 2963 sayılı İbrahim Çelik’e ait dilekçeye istinaden; İlçemiz Helvacı Yerleşimi, Fatih Mahallesi Gençlik Caddesi 63 ada 7 numaralı parselin zemin katının ticaret olarak yapılaşabilmesi için yol boyu ticaret aksı olarak belirlenmesi talebine ilişkin İmar komisyonu raporunun görüşülmesi
  • Belediyemiz Meclisinin 04,04,2017 tarih ve 65 sayılı kararı ile Aliağa ziraat Odası Başkanlığı’na tahsis edilen; ilçemiz kazımdirik Mahallesi Muhtarlığının yanında bulunan dikiş nakış kursu olarak hizmat veren binanın tahsisinin (uygun görülmemesi sebebiyle) iptal edilmesi hususuna ait İmar ve Plan, Bütçe Kamisyonu raporlarının görüşülmesi.
  • İlçemiz, Yenimahalle 19K IVC pafta, 353 ada, 3 numaralı parselin zemin katının ticaret olarak yapılaşabilmesi için, parselin cephe aldığı 572 sokağın yol boyu ticaret aksı olarak belirlenmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi
  • İlçemiz kurtuluş Mahallesi, Güzelhisar Caddesi no 41/1 adresinde bulunan yapının Ağrılılar derneği adına 10 yıllığına kiralanması talebine ilişkin Plan ve Bütçe komisyon raporunun görüşülmesi
  • Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş.’ye bağlı olarak faaliyet gösteren Aliağa Gençlik merkezi içerisinde bulunan spor kompleksinden ilçemizde ikamet eden 15-23 yaş aralığındaki dar gelirli gençlerin ücretsiz faydalanmalarına ilişkin talebe ait Gençlik ve Spor komisyonu raporunun görüşülmesi
  • 5393 sayılı belediye kanunu’nun 18/n bendi gereğince, ilçemizde mevcut mahalle sınırlarının tespitinin yapılması talebine ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi
  • Denetim Komisyonu Raporu’nun Meclis bilgisine sunulması

    Başkan ve Meclis üyelerince verilecek önergelerin görüşülmesinin ardından toplantıya katılmayan meclis üyelerinin mazeretleri oylanarak, dilek ve temenniler bölümünün tamamlanasıyla meclis toplantısı sona erecek.