Aliağa Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Aliağa Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı
Editör: Aliağa Medya
05 Eylül 2023 - 21:37
Aliağa Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda 16 madde oylamaya sunuldu. Oylama öncesi, meclis üyeliğinden istifa eden Hakan Turan’ın yerine Murat Soysal’ın görev yapacağının bilgilendirmesi yapıldı.  

Belediye Meclis Salonu’nda 1 Ağustos 2023 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı, gündem dışı ve başkanlıktan gelen önergeler ile komisyondan gelen raporların oylanmasıyla devam etti.

Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında imar planı değişikliği ve kiralamalar yer alırken üyelikten istifa eden Hakan Turan’ın yerine İmar Komisyonu’na Mehmet Çelik, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na ise Savaş Dağdeviren seçildi.  

Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi içerisinde 600 metrekarelik bir alana ‘Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’ kurulması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis işlemleri için Başkan Serkan Acar’a yetki verilmesini içeren 6.maddenin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Komisyondan gelen raporlar kapsamında yer alan 1-2-4-5. maddelerin komisyonlardan geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verilirken 3. ve 6. maddenin komisyonlardan geldiği şekliyle kabulüne oy çokluğu ile karar verildi. 7.madde ise gündemde bırakıldı.

Gündem dışı önerge olarak meclise sunulan ‘ek bütçe’ ile ‘ek bütçeye karşılık gösterilmek üzere gayrimenkul satışı’, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Yapılan ikinci oturumda her iki maddenin de komisyondan geldiği şekliyle kabulüne oy çokluğu ile karar verildi.  

Belediye meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı, bir sonraki meclis toplantısının 3 Ekim 2023 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.