Aliağa Belediye meclis toplantıları canlı yayınlanacak ve 3 Araç hibe edildi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılan ocak ayı olağan meclis toplantısında , ‘Meclis toplantılarının canlı yayınlanması’ konusunda bir karar alındı.

 Aliağa Belediye meclis toplantıları canlı yayınlanacak ve 3 Araç hibe edildi.
Editör: Aliağa Medya
09 Ocak 2020 - 00:50
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılan ocak ayı olağan meclis toplantısında , ‘Meclis toplantılarının canlı yayınlanması’ konusunda bir karar alındı.
 Ocak ayı Belediye   meclis toplantısında   2020 yılında Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve ayrıca belediye internet sitesi üzerinden  ve sosyal medya  hesaplarında  canlı yayınlanması konusunda  yapılan oylamada tüm meclis üyeleri tarafından  kabul edildi.
Öte yandan  Belediye Meclisinin 2020 yılında her ayın ilk haftasında yapılacak olan toplantı günü ve saati ile mutat toplantı yeri ve bir aylık tatil ayının belirlenmesi hususlarının görüşüldüğü 2.madde; meclis toplantılarının her ayın ilk haftası salı günü saat 18.00’de meclis salonunda yapılması ve tatil yapılmadan  Belediye Meclisin  toplanması  hususu belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
  “Araçlar bedelsiz hibe edildi. “
Ocak ayın  Belediye meclis  toplantısında Başkanlık önergesinde maddesinde  yer alan Belediye envanterinde kayıtlı 1995 model M2 sınıfı 35 NAJ 83 plakalı IVECO M23 marka (Şase No:118095) minibüsün “Keçikale Belediyesi’ne” (Niğde) bedelsiz olarak hibe edilmesi,Belediye envanterinde kayıtlı 2000 model 35 NDD 41 plakalı ISUZU MD 27 A/S havalı kapılı (Şase No: NNAMDA1LL02005597) otobüsün “Hacıabdullah Belediyesi’ne” (Niğde) bedelsiz olarak hibe edilmesi ,Belediye envanterinde kayıtlı 1995 model N1 sınıfı 35 NLF 91 plakalı NISSAN Çift Kabinli D-C4X2SE marka (Şase No: JN1CHGD22Z0005923) kamyonetin “Konaklı Belediyesi’ne” (Niğde) bedelsiz olarak hibe edilmesi  konusunda  CHP’li meclis üyeleri adına grup sözcüsü Av.Hakan Turan  konuyu Plan  bütçeyi sevk edilmesini söyledi .Bunun üzerine  Başkan Serkan Acar    Plan Bütçe sevk edilmesi hususunu anlam çıkartamadığını,geçen  meclis toplantısında oy birliğiyle  komisyona  sevk edilmeden bir aracı Foça Belediyesini hibe  edildiğini,  Araçları hibe  edileceği  Niğdedeki Belediyelerle görüşüldüğü  ve araçlara ihtiyaç duyduklarını , Kısa süre içerisinde kararı meclis den  geçirilerek  araçları  Aliağa Belediyesi olarak  araçları  belediyerin  hizmetlerini vereceklerin  söylediğini beyan etti.Burada komisyonda görüşülecek bir durumun olmadığını belirterek gündem maddesinin direkt oylanmasını istedi. Yapılan oylamalarda  belediyelere hibe  edilecek  araçların oy çokluğu  ile hibe edilmesi  kabul edildi.
Oylama sonunda  İYİ parti Meclis üyesi Sedat Sarı Başkan Serkan Acar’dan  söz hakkı isteyerek  hibe edilecek araçların konusunda karşı olmadıklarını   belirten  Sarı” Biz burada  direk oylamayı ve kabul oyu kullandığımızı  beyan ettik . Burada belki kamuoyu  bu konuda  bizim neden  kabul verdiğimizden alakalı   bir düşünce olabilir. Bu araçların yaşlarına baktığımızda  en genci 19  yaşında burada bizim mevcut araç parkın içinde  19 ve üzeri yaş  araçların halen  var olması  bizim durumuzdaki Belediye için  avantajdan  ziyade dezavantajdır. Geçmiş yıllarda benzer vazifeleri ben yaptım. Oradaki Maliyet hesaplarını çok yaptım. Dolayısıyla bizim için  aslında çokta cazip olmayan bu araçların sahip olmak Anadolu’daki bir çok  düşük bütçeli belediyeler için ciddi  bir imkan ortaya çıkara bilir. Dolayısıyla araçların bu şekilde hibe edilmesi bizim açımızdan   sorun olmadığını bilinmesini istedik. Onun için söz aldım”. Şeklinde konuştu .
 
“İşin hukuki ve teknik  boyutunu  komisyon kararıyla   olmasını istedik”
 
Meclis üyesi Sedat Sarı’nın konuşmasının ardından söz hakkı  alan CHP’li meclis üyeleri adına Grup Sözcüsü Av.Hakan Turan  konuyla ilgili teorik olarak ve itirazların olmadığını  ifade eden Turan “  Teorik olarak bu araçların  ihtiyacı olan  belediye hibe edilmesi konusunda bir itirazımız yok. Yaş konusunda bizde çekincelerimizi  aynısı şekilde onaylıyoruz. Zaten 20 yaşındaki araçların  belediyemize ciddi bir maliyetlerinde olacağının farkındayız .Kulanım açısında da sıkıntı olabilecek. Belediyemize çeşitli firmalarda hibe edilen araçlardan dolayı bu araçların  kullanılmayacağından da farkındayız .Ancak biz  Plan bütçe komisyonuna  gönderilmesini  talep ederken şu açından  talep ettik. İşin hukuki ve teknik  boyutunu  komisyon kararıyla   olmasını istedik. Sonuç da bir hibe konusu var. Komisyon raporu haline getirip ondan sonra hibe edilmesini önermiştik bu yüzden. Bu talebimiz  Kabul görmediği için  red verdik. Yoksa teknik ve  teori olarak hiçbir şekilde  bu araçların ihtiyacı  olan belediyelere  devriline hiçbir  itirazımız yok . bununda belirtmek istedik.” dedi.