Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar" Alınmış bir karar yoktur"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, son haftalarda çıkan Belediyenin Köylü pazarında, köylülerin tezgahlarını kendilerinden alınıp satış yapılacağı, yerleri değiştirileceği, tezgahların kısaltılacağı konusunun gerçeği yansıtmadığı , böyle bir kararın olmadığını belirtti.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar" Alınmış bir karar yoktur"
Editör: Aliağa Medya
04 Mart 2021 - 12:22
Aliağa Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis toplantısında  pazar esnafının yer problemlerini dile getiren  CHP’li Belediye Meclis üyesi  Hakan Turan’a köylü esnafın, bulunduğu yerlerden çıkarıldığını belirten Turan, bu durumun acilen çözüme kavuşturulmasını istediklerini  dile getirdi.
CHP’li Belediye Meclis Üyesi  Hakan Turan’a cevap veren Başkan Serkan Acar, köy pazarının kendileri için önemli  olduğunu ve yapılan çalışmaların köylüleri korumak için yapıldığını vurgulayan  Acar “Köylü pazarında Manisalı, Akhisarlı vatandaşlarımızın da olduğu uzunca bir zamandır süregelen bir sıkıntıdır. Burada gerçekten üreticiyse Zabıta Müdürlüğümüz bir çalışma başlatmış. Üreticiyle al satcıyı ayırt ediyor. Orada asıl sorun halden mal alıp kendi ürünüymüş gibi satış yapanların ayırılması. Sadece halden mal alıp köylü ürünüymüş, kendi ürünüymüş gibi satış yapan kişilerin tespiti ile ilgili bir çalışması sürmektedir. Köylü pazarındaki üreticinin, üretici belgeleri, çiftçi belgeleri, keza ikametgah belgeleri talep edilmiş, bu konuda zabıta müdürlüğümüzün  yoğun bir çalışması vardır. Herhangi bir köylümüzün pazar tezgahlarını elinden alınması söz konusu değil, tam tersine burada köylümüzün korunması için yapılan bir çalışmadır. Dediğiniz noktada pazar yeri tezgahların işte kısalacak, uzayacak, yerleri değiştirilecek vs konuları zaten dedikodu ile ilgili konulardır. Zaten kati bilginiz yok . Bu noktada alınmış bir karar yoktur. Alınan karar çok net olarak köylü pazarından alınan karar şudur . Köylü pazarı bizim için değerlidir, önemlidir, gerçekten köylülerimizden üretilen, çiftçilerimizin ürettikleri ,köylülerimizin ürettiği satılması noktasında sıkı bir denetim söz konusudur. Gidip alım yapıp veya başka bir yerden satış yapan kişi varsa bunları tespit edip köy pazarından çıkarılacaktır.” İfadelerini kullandı.