Aliağa Ata'sını Saygı, Şükran Ve Özlemle Andı

Aliağa Ata'sını Saygı, Şükran Ve Özlemle Andı
Editör: Aliağa Medya
10 Kasım 2020 - 13:16

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82 'nci yılında Aliağa'da düzenlenen törenle anıldı
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Saat 9.05'te çalınan sirenlerle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende, daha sonra İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı yarıya indirildi.

“İstikbaline ve kabiliyetine inanan bir millet bırakmıştır”
Törende  günün anlam ve önemini belirten konuşmanı yapan  Aliağa İlçe Mili Eğitim Müdürü Dr.Erdoğan Akyüz    Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri sayesinde  Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olduğunu belirtti. Müdür Dr.Erdoğan Akyüz  “Bağımsızlık, benim karakterimdir” ve “Yurtta sulh cihanda sulh “ sözleriyle dünyaya en saygın dış politika anlayışının mesajını vermiştir. Atatürk’ün bu evrensel bakış açısı, barışın ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmez olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğünü dünya barışından ayrı düşünmeyen bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk, bu konuda tüm dünya ülkelerinin sevgi ve saygısını kazanmıştır.  Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikal ederken arkasında çökmüş bir imparatorluğun küllerinden üstün özverilerle varedilmiş bir ülke, gücüne, azmine, istikbaline ve kabiliyetine inanan bir millet bırakmıştır. Zira, milletimiz yüzyılların içinden süzülen medeniyet şuuru sayesinde ve Atatürk’ün arzusu doğrultusunda “yurtta ve dünyada barış” sağlanması yolunda azim ve kararlılıkla ilerlemektedir.” İfadelerini kullandı.
“Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inanmıştır”
 Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ise Atatürk’ü anlamak, O’nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye’sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere O’nu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler  düştüğünü  vurgulayan Kaymakam Ömer Karaman, O’nun çizgisinden sapmadan, sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmamız gerektiğin , Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden, vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller gençlerimizin ellerinde şekil bulacağını söyledi.
Kaymakam Ömer Karaman “Büyük önder Atatürk, Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Yüce Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inanmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ardından söylediği "En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir." sözü bunu kanıtlamaktadır.” Dedi.
Cumhuriyet Meydanındaki  Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Aliağa  Kaymakamı Ömer Karaman , Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ,Aliağa  Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman , Garnizon Komutanı Vekili   Hv.Svn. Binbaşı Bulut Cağlar Deniz  ,daire amirleri , siyasi parti temsilcileri, sivil toplum üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.