Aliağa 15 Temmuz Şehitlerini Andı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, FETÖ’nün darbe girişimin 3’üncü  yıl dönümünde anlamlı etkinlikler düzenlenirken, programlara vatandaşlardan yoğun ilgi vardı

Aliağa 15 Temmuz Şehitlerini Andı
Editör: Aliağa Medya
16 Temmuz 2019 - 03:31
İzmir’in Aliağa ilçesinde, FETÖ’nün darbe girişimin 3’üncü  yıl dönümünde anlamlı etkinlikler düzenlenirken, programlara vatandaşlardan yoğun ilgi vardı.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa akın eden vatandaşlara lokma, çorba, pilav, ayran ve dondurma ikram edildi. Program öncesinde Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı katılımcılara mini konser verdi. Katılımcılara Aliağa Belediyesi tarafından Türk bayrağı dağıtıldı.

Anma programı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının hep bir ağızdan okunması ile başladı. İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen müezzinler Kur’an Tilaveti gerçekleştirdi. Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’in şehitler için yaptığı duaya eşlik eden vatandaşlar ellerini semaya açtı. Dua sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin protokol konuşmalarına geçildi.

Programda, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve Aliağa Kaymakamı Erhan Günay  birer konuşma yaptı.

Mhp Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir: “Şehitlerimiz, Kararlı Ve Dik Duruşlarıyla Tarih Yazdı”

Programın ilk konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir yaptı. Aydemir, “15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmeye çalışan vatan hainleri harekete geçmiş, milletimizin silahını yine aziz milletimize çevirerek kanlı bir darbe girişimde bulunmuştur. Ancak aziz milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze almış, bu kanlı darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar .Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz ,kalplerimizdeki yerlerini muhafaza edeceklerdir. Artık  her yıl ,15 Temmuz  Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma gününde  kendilerini yad  edecek ,hatıralarını  gelecek nesillere aktaracağız. ” dedi.

AK parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın: “Darbelerin Bizleri Nereye Götürdüğünü Gördük”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısını 15 Temmuz 2016’da yaşadıklarını belirten AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, “Fetö saldırının başlangıç yılları 1980’li yıllara dayanmaktaydı. Bunu yıllar içinde ve 2016 yılında, hain saldırıyı gördükten sonra daha da emin olduk. Bu bereketli ve kutsal topraklarda, Anadolu coğrafyasında 16 devlet kuran necip milletin evlatları bu ihaneti de hiç unutmamış, bunun karşısında dik durarak bu cumhuriyeti korumuştur. Bizler darbenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Birçok fidanımızı bu darbeler neticesinde kaybettik. Siyonizmin, kapitalizmin ve emperyalizmin uşaklarının bu ülkede uygulamış olduğu darbelerin bizleri nereye götürdüğünü gördük” dedi.

 

Aliağa Kaymakamı Erhan Günay: “Türk Milleti Bu Darbe Girişimini Akşamdan Sabaha Boşa Çıkartmıştır”

 

Programın kapanış konuşmasını yapan Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, ise şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi ordumuzun içerisine sızmış olan  asker görünümlü fetöcü hainler, Türk devletini ele geçirmek, Türk milletini birbirine düşürmek, bölmek ve parçalamak için akıllara zarar bir çılgınlığa giriştiler. Ordumuza tahsis edilen askeri araçlarla Cumhurbaşkanlığına ,Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve bazı polis birimlerini bombaladılar. İşte bu noktada yeryüzündeki yegane ordu-millet olan kahraman Türk milleti, ülkemize, bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve demokrasimize kast eden hain Fetö darbecilerine karşı bütün siyasal, sosyal ve kültürel, doku ve renkleriyle, hiçbir siyasal görüş, parti ayrılığı gözetmeksizin 79 milyon ferdi ile  milli iradeye sahip çıkmış ve ortaya koyduğu dünyada eşi benzeri görülmemiş tavır ve duruşla bu alçak  darbe girişimini akşamdan sabaha boşa çıkartmıştır. Türk milletinin darbe girişimine karşı ortaya koymuş olduğu bu birlik ve beraberlik ,milli şairimiz Mehmet Akif  Ersoy’un “ Toplu vurdukça yürekler onu tok sindiremez “ mısralarında ifade ettiği gibi birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece yani Çanakkale ruhunu, Kuvayı milliye ruhunu yaşadığımız ve yaşattığımız sürece bu milleti, iç olsun dış olsun hiçbir şer gücün yıkamayacağını ,alt edemeyeceğini göstermiştir.”

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz kanlı darbe gecesini anlatan belgeseller barkovizyona yansıtıldı. Öğrenciler tarafından 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyonlar okundu. Program, video gösterimleri ve okunan sela ile son buldu.

Aliağa Kaymakamlığı ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde organize edilen anma programına; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek ,Aliağa Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Yöntem, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı